Od teniskih terena na Dorćolu preko Ledene dvorane i uličnih trka do vrha Avalskog tornja: Sve sportske vratolomije Siniše Malog (FOTO)

Pogledajte u kojoj ulozi se najbolje snašao

  • 1

Prvi čovek Beograda, Siniša Mali, kako je ranije navodio, bio je najbolji sportista u gimnaziji i tokom studija, a avanturistički duh ga očigledno nije napustio ni kada je došao na mesto gradonačelnika. Naime o tome svedoče i brojne sportske manifestacije na kojima je učestvovao u protekle četiri godine.

Počela velika prolećna akcija čišćenja grada (FOTO)

Proslava osmog rođendana Avalskog tornja obeležilo je veliko iznenađenje koje je Mali priredio okupljenima kada se, zajedno sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasimom Ljajićem, spustio u publiku sa vrha tornja što iznosi čak 106 metara i time najavio humanitarnu akciju u kojoj će svi građani moći da učestvuju 28. i 29. aprila i ponove slične akrobacije.

Siniša Mali na Avalskom tornju-Foto: Privatna arhiva

Samo dan ranije, na 31. beogradskom maratonu, prvi čovek Beograda našao se u trci na 21 kilometar, rame uz rame sa ostalim trkačima i kroz cilj prošao za dva sata i pet minuta, dok je prošle godine stigao minut brže.

Siniša Mali na 31. beogradskom maratonu-Foto: Privatna arhiva

- Učešće na maratonu vam omogućava da nemate pobednika, jer svako ko je danas trčao je pobednik. I to je prava slika Beograda - istakao je gradonačelnik.

Da mu odlično idu timski sportovi, pokazao je kada se našao u ulozi rukometnog golmana na revijalnoj utakmici između "Crvene zvezde" i "Partizana" koja je u februaru održana u školi "Drinka Pavlović".

Siniša Malii brani za Crvenu Zvezdu-Foto: Privatna arhiva

Da sa njim na golu "nema šale" pokazao je na ovoj egzibicionoj utakmici braneći boje crveno-belih, a sa tribina ga je bodrio i njegov kolega Mladen Šarčević, ministar prosvete Srbije.

Teniski meč koji je u okviru humanitarne akcije održan na terenima centra "Novak" gde je gradonačelnik Beograda ukrstio rekete sa funkcionerom Srpske napredne stranke, Zoranom Babićem, još uvek se prepričava, a fotogafije koje su ovekovečile ovu "ljutu borbu" postale su pravi hit.

Siniša Mali na teniskom terenu "Novak"-Foto: Privatna arhiva

Siniša Mali i predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, protiv Babića i gradskog sekretara za sport i omladinu, Slavko Gak priredili su publici nesvakidašnji spektakl, a pored odličnih poena, oni su zbijali šale na svoj račun.

Na kraju meča slavili su Babić i Gak sa 7:6, a sav prilog otišao je Udruženju za borbu protiv dijabetesa - Plavi Krug.

Siniša Mali-Foto: Privatna arhiva

Nepravdu je uspeo da ispravi naredne godine kada je u sklopu "Sportskog dana" manifestacije "Dani Beograda u Moskvi" odneo pobedu nad ministrom u Vladi Moskve Sergejom Čerjominom.

Siniša Mali igra šah-Foto: Privatna arhiva

Osim ovih, on je tokom tvoje karijere gradonačelnika znao da odmeri snage i na košarkaškom i odbojkaškom terenu, na biciklističkoj stazi, pokazivao zavidno znanje među šahovskim figurama, a odlično se snašao i na ledu kada je u prijateljskoj utakmici u okviru manifestacije "Dani Pekinga u Beogradu" izveo početni udarac.

Odbojkaška utakmica Siniše Malog-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali na beogradskom maratonu 2015. godine-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali-Foto: Privatna arhiva
Stoj na rukama Siniše Malog-Foto: Privatna arhiva
Biciklistička trka Siniše Malog-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali na fudbalu-Foto: Privatna arhiva
Košarkaška utakmica Siniše Malog-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali igra američki ifudbal-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali na hokejaškoj utakmici-Foto: Privatna arhiva
Siniša Mali-Foto: Privatna arhiva

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. april 2018 | 17:42

    Mali je nesporno kreativan i pametan,on jednostavno uziva u blagodetima koji mu posao pruza ,da smo na njegovom mestu pa i mi bi to sve radili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA