Nije im dovoljno, hoće žešći odgovor: Deo hrvatske Vlade za nastavak duela sa Srbijom

U delu Vlade Hrvatske, gde naglašavaju da ovo i nije reciprocitet

  • 23

Deo Vlade Hrvatske traži da zvanični Zagreb žešće odgovori Srbiji, koja je potpredsednika hrvatske vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića recipročnom merom proglasila nepoželjnim, kao što je, na primer, zamrzavanje pregovora Srbije u EU ili kad Beograd bude u "stisci" postaviti pitanje granice na Dunavu, piše Večernji list.

Vulin odgovorio hrvatskom kolegi: Krstičević je u pravu, mi smo dva različita sveta

Vlada Srbije odlučila je juče da prglasi nepoželjnim ministra Krstičević kao odgovor na odluku hrvatskog MVEP o zabrani ulaska ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu u Hrvatsku.

List istovremeno konstatuje da se čini da su po tom pitanju mišljenja unutar hrvatskog državnog vrha još podeljena.

Printskrin: Tanjug

Pozivajući se na svoja saznjanja, list piše da se pre odgovora iz Beograda razmatralo da naredni diplomatski korak Hrvatske bude hitno povlačenje na konsultacije ambasadora u Beogradu Gordana Bakote.

Deo savetnika i eksperata bliskih Pantovčaku, međutim, smatra da je taj korak bio u pripremi u slučaju da zvanični Beograd donese neku drastičniju meru.

Oni su mišljenja da spoljnopolitičke štete za Hrvatsku ovde nema, već da "slučaj Vulin" treba naplatiti ubuduće, kada Srbija bude u, kako se navodi, stisci s pregovorima s EU.

Tada bi, prenosi list, na primer, trebalo "tvrdo odgovoriti" na važnija pitanja, kao što je pitanje granice na Dunavu.

U delu Vlade Hrvatske, gde naglašavaju da ovo i nije reciprocitet jer je, kažu, Krstičević ujedno i potpredsednik lvade, a Vulin nije, zahteva se žešći odgovor Srbiji koji se ne bi sveo “samo” na povlačenje hrvatskog ambasadora iz Beograda, nego bi Hrvatska trebalo da zamrzne pregovore Srbije i EU.

- Sve dok Srbija ne prestane s reafirmacijom velikosrpske politike prema Hrvatskoj i sve dok ne isključe Šešelja iz parlamenta, neka, uostalom, poštuju svoje zakone koji ne dozvoljavaju zastupnički status osuđenom ratnom zločincu - rekao je za Večernji neimenovani član vlade.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    27. april 2018 | 15:37

    Kako je smesno kad jedan nebitan narod misli da je mnogo bitan .

  • Komšija

    27. april 2018 | 19:57

    Ja bih pedalirao sve njihove firme iz Srbije kao i sve njihove proizvode pa neka ih nude Evropi...

  • Ante

    28. april 2018 | 14:53

    - Sve dok Srbija ne prestane s reafirmacijom velikosrpske politike prema Hrvatskoj i sve dok ne isključe Šešelja iz parlamenta, neka, uostalom, poštuju svoje zakone koji ne dozvoljavaju zastupnički status osuđenom ratnom zločincu - rekao je za Večernji neimenovani član vlade!!!! P.S. ..pa ovo nije strašno što traže u vezi Šešelja! Čudno da još nije izbačen iz Parlamenta,...zbog prostakluka, primitivizma i ratnohuškačkog govora mržnje!!Srbija je valjda potpisala demokrstske protokole????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA