Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera: Dačić ekspresno uzvratio Plenkoviću

Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, napomenuo je šef srpske diplomatije

  • 24

Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve reči. On je za N1 poručio Hrvatskoj: Tačno je da nismo jednaki.

Posle rata u Siriji kreće sukob na Balkanu! Šta to zna hrvatski general kada ovo tvrdi?

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će, ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korišćenje te reči nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste jer niko u Zagrebu nije davao izjave kakve je davao ministar Aleksandar Vulin niti je iko oskrnavio srpsku zastavu u Saboru.

- Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Jevrejima i Hrvatima, nismo terali Hrvate da nose obeležja kao što su Srbi i Jevreji morali da nose za vreme Drugog svetskog rata, Jevreji žute, a Srbi plave trake - rekao je Dačić na Plenkovićevu izjavu da "nismo u ovoj priči isti". "Nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni u budućnosti", rekao je ranije danas hrvatski premijer.

Foto: Vladimir Milovanović

Dačić je, osvrćući se dalje na to, rekao da nismo isti, jer Srbija ne negira zločine, nego ih kažnjava.

- Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, i da je bolje da se bavimo razvojem naših odnosa nego da vodimo diplomatski rat. I Plenković sve to zna, ali misli da mu to donosi političke poene. I to je žalosno - zaključio je šef srpske diplomatije.

Daljinac

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    1. maj 2018 | 15:53

    sta reci, dacic je Car.

  • S. M.

    1. maj 2018 | 13:43

    Bravo Dačiću,tako se mora odgovarati na napade onih koji su bili na strani fašista. Moramo praštati ali nikada ne zaboraviti Jasenovac, jame, oluju. Pa zar se makar za trenutak ne postide tolikih zločina koje su počinili nad Srbima.

  • Nody

    1. maj 2018 | 19:47

    A Milan Nedic koji je sa nacistima otvarao logore po Srbiji i na Sajmištu u Beogradu je bio predsjednik Hrvatske ili Srpske Vlade?? Hiljade jevreja,srba komunista je ili pobijeno ili sa Sajmista odvedeno u druge logore u Njemackoj ili Poljskoj.I niste isti ali ste slični zato cutite i jedan i drugi kada lažirate i to jedni istoriju a drugi laziraju povijest.Zbog pluralizma i slobode demokratske misli objavite ovaj komentar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA