Lično ćemo sprečiti Šešeljev skup u Hrtkovcima: Iz LDP-a najavili da će se suprostaviti radikalima

- Ovde više neće upropastiti nijedan život- stoji u saopštenju

  • 8

Liberalno demokratska partija je danas saopštila da će "lično sprečiti" skup koji su radikali najavljivali u Hrtkovcima.

Stefanović o zabrani skupova u Hrtkovcima: Ne možemo da držimo sve ulice, ali teško će se bilo ko probiti do centra sela

- Lično ćemo sprečiti Šešelja da u nedelju napravi bilo kakav performans ili da pokuša da širi mržnju i opet poziva na nasilje. Mora da se zna da u ovoj zemlji ima više pristojnih, normalnih i savesnih građana od putujućeg cirkusa Vojislava Šešelja, koji je samo hrabar nad nemoćnima i onima koji su u tom trenutku manjina - navodi se u pisanoj izjavi Ðorđa Žujovića, člana Predsedništva LDP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prvobitno je zabranilo skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima. Nakon odluke Upravnog suda da je Uprava policije bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna, MUP je u sredu ponovo zabranio taj skup.

Hrtkovci - Foto: Marko Jovanović

Žujović, međutim, tvrdi, kako je preneo Biro za komunikacije te stranke, da država "nema mehanizme ili ne želi" da spreči skup radikala pa je potrebno da se građani sami organizuju i zaustave "divljanje osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i njegove nasilne horde".

Đorđo Žujović -Printskrin: Youtube/LDP

- Kao što smo se na ulici nebrojeno puta suprotstavili radikalima, recimo dok su pokušavali da preimenuju Bulevar Zorana Ðinđića u Bulevar Ratka Mladića, tako ćemo i u nedelju Šešelju da damo jasnu poruku - da ovde više neće upropastiti nijedan život i da ga to što je lud ne abolira od počinjenih zločina koji su direktna posledica politike čiji je bio jedan od kreatora - navodi se u izjavi člana Predsedništva LDP-a.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslava

    3. maj 2018 | 11:30

    Šešeljevo primitivno ponašanje ne služi Srbiji na čast. Svako iole lepo vaspitan čovek se stidi za njega! Šešelj treba da zatraži lekarsku pomoć kako da obuzda svoju agresivnost. Njemu nije mesto u skupštini. On nema respekta prema srpskom narodu bez obzira na njegovu “genijjalnost” dok je bio u Hagu. Taj čovek nema ni prema kome respekt. Ko je on i šta je dobro učinio za svoj narod? Svi znamo šta su Hrvati Srbima uradili. Nikad nisu bili kažnjeni za svoje zločine. E, sad postavlja se pitanje: zašto je Srbija dva puta stupila u savez sa Hrvatskom? Ali to je druga tema. Poštovanje!

  • Suza

    3. maj 2018 | 11:41

    Pazi da te se Šešelj ne uplaši!

  • Tekst

    3. maj 2018 | 12:19

    Braniće im ldp sa svoja tri člana, a predsednik čeda prekida letovanje i dolazi sa svojim telohraniteljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA