Svaka agresija na Kosovo je agresija na NATO! Pretnja komandanta KFOR-a

On je naveo da je zadatak i odgovornost Kfora da obezbedi bezbednost u slučaju podizanja optužnica, hapšenja, organizovanja eventualnih protesta i u slučaju da Policija Kosova ne bude u stanju da vlada situacijom

  • 16

Komandant KFOR-a, italijanski general Salvatore Kuoči je izjavio da je bilo koja agresija na Kosovu u suštini agresija prema NATO-u.

Vučić o Kosovu pred put u Tursku i Rusiju: Mi Srbi volimo da odložimo nešto što je bolno! (FOTO)

- U principu Kfor je NATO i dok je Kfor ovde svaka agresija (prema Kosovu) će biti agresija prema Kforu i NATO-u - kazao je Kouči u intervjuu za prištinski dnevnik "Zeri".

On smatra da uprkos pokušajima političkog uticaja Rusije na Kosovu, što je deo međunarodnih politika svake zemlje, ne vidi realnu pretnju Rusije prema Kosovu.

Komandant medjunarodnih mirovnih snaga na Kosovu je izrazio spremnost da Kfor, ako bude potrebno, pomogne kosovskim vlastima da uhapse osumnjčene kada Specijalni sud za ratne zločine visokih oficira bivše Oslobodilačke vojske Kosova podigne optužnice.

Foto: Profimedia/AFP

Kouči je naveo da je zadatak i odgovornost Kfora da obezbedi bezbednost u slučaju podizanja optužnica, hapšenja, organizovanja eventualnih protesta i u slučaju da Policija Kosova ne bude u stanju da vlada situacijom.

- U takvim situacijama mi smo spremni da delujemo, jer je to deo naše misije - kazao je komandant Kfora.

Govoreći o hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, komandant Kfora rekao je da je mogla da se izbegne brutalnost policije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    7. maj 2018 | 11:45

    Bilo kakav komentar je suvisan.Kosovo vise nikada nece biti deo nase teritorije.Moramo da se izborimo za zastitu nasih spomenika i crkvi i primimo taj nas zivalj u Srbiju.

  • CcC

    7. maj 2018 | 11:25

    Sta cemo sad? Hoce li nas braca braniti kao 99e? Prvi su se povukli sa kosova..

  • Wien

    7. maj 2018 | 12:12

    Kada agresor i okupator prica o agresiji....visoko lete...vise ce da boli pad....Kosovo je sveta zemlja krvlju pravednika natopljena...svako ko je skrnavi platice zestoko....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA