Parlamentarci BiH na sastanku sa Vučićem: Evropske integracije važne za ekonomski napredak regiona (FOTO)

- Put ka boljoj budućnosti regiona vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa - naveo je predsednik Srbije

  • 45

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Kolegijuma doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskoj budućnosti dveju zemalja.

Kina ima novac kojim podmazuje, a Rusija politički otrov: Američka analiza o "igri trojke" u Srbiji

Predsednik Vučić je istakao da Srbija snažno podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, koju vidi kao jednog od ključnih partnera u regionu. On je izrazio zadovoljstvo povećanjem trgovinske razmene između dve zemlje i naglasio da je neophodno raditi na daljem razvoju ekonomskih odnosa.

- Put ka boljoj budućnosti regiona vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa - naveo je predsednik Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić-Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Tokom susreta, predsednik Srbije obavestio je predstavnike oba doma BiH o svojim razgovorima sa predsednikom Erdoganom u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd - Sarajevo, istakavši da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dve zemlje.

Sagovornici su zaključili da postoji uzajamna podrška u procesu evropskih integracija i regionalne saradnje, kao i obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u ovim oblastima.

- Evropske integracije BiH i Srbije veoma su važne za ekonomski napredak regiona Zapadnog Balkana - naglasili su sagovornici.

Aleksandar Vučić sa delegacijom Kolegijuma doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH-Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

- Ovo je prvi put da svih šest članova Kolegijuma oba doma odlaze u neku zemlju zajedno i to je za nas dokaz da se politička situacija menja i da su svi zainteresovani više za budućnost nego za prošlost - istakao je član Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić.

Predstavnici oba doma su izrazili veliku zainteresovanost za infrastrukturno povezivanje, nove investicije i zapošljavanje, kao i ukrupnjavanje malih tržišta i zajednički nastup na trećim tržištima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA