Vučić rekao studentima da za njega kažu da je "taf gaj", a onda im je otkrio zašto je skoro zaplakao danas (FOTO) (VIDEO)

Vučić u Azerbejdžanu: Za mene kažu da sam "taf gaj", ali umalo sam zaplakao

  • 53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas nastavio posetu Azerbejdžanu, prisustvovao je otvaranju Centra za srpski jezik i kulturu gde mu je uručen i počasni doktorat, posle čega se obratio okupljenim studentima.

Vučić nastavlja posetu Azerbejdžanu: Polaganje venaca, otvaranje Centra za srpski jezik i kulturu i počasni doktorat za predsednika Srbije (FOTO)

On se ovom prilikom zahvalio na priznanju, a studentima je poručio da ulažu u znanje jer im, kako je istakao, jedino znanje niko u životu ne može oduzeti.

Rekao je i da je multikulturalnost od ključnog značaja za razvoj jedne zemlje, zahvalio se na otvaranju Centra, i istakao da veruje da će to još više približiti odnose Srbije i Azerbejdžana.

U razgovoru sa studentima kazao je da za njega kažu da je "taf gaj", ali da je "skoro zaplakao kad su studenti pevali himnu Srbije.

Takođe, naveo je i da je puno je naučio od kineskog predsednika Si Đipinga koji mu je dao mudar i koristan savet.

- Rekao mi je da moram svaki dan da radim više, učim strane jezike, politiku, da novi dan nosi nove izazove. Ne možete da završite fakultet i očekujete dobar posao a da ništa više ne učite - rekao je studentima.

Dekan Univerziteta Kamal Abdulajev kaže da je velika čast to što je po odluci Nastavnog saveta Vučiću dodeljeno zvanje počasnog doktora.

Ceremoniji uručenja počasnog dektorata prethodile su srpska himna "Bože pravde" kao i studentska zaštitna pesma "Gauedamus igitur", a studenti su prilikom dočeka napravili špalir za predsednika Vučića čiji su dolazak pozdravili gromoglasnim aplauzom.

Studenti su prilikom dočeka napravili špalir za Aleksandra Vučića--Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je, inače, obraćanje prisutnima započeo na ruskom jeziku kratko, a potom, uz izvinjenje, rekao da ruski jezik ne zna baš tako dobro, te prešao na srpski.

Međutim, zbog tehničkih problema njegovo obraćanje na srpskom prisutni nisu mogli da prate, pa je predsednik Srbije prešao na engleski jezik, što je dočekano aplauzom.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    22. maj 2018 | 21:10

    Predsednik se zaista svim silama zalaze za nasu zemlju.

  • Gojko

    22. maj 2018 | 18:43

    Predsednik Vucic se na pravi nacin obratio studentima, pogotovo kada je rekao da znanje coveku niko i nikaka ne moze oduzeti .

  • Sandra

    22. maj 2018 | 20:26

    Svaka cast za predsednika Vucica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA