Jedan od glavnih ljudi Bundestaga za odnose sa EU stigao u Beograd: Evo kakvu poruku je doneo

Jadranka Joksimović zahvalila je Nemačkoj, važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja EU

  • 3

Poslanik nemačkog Bundestaga i član Odbora za odnose sa EU Manuel Sarazin sreo se danas sa ministarkom za evropske integracije, Jadrankom Joksimović sa kojom je razogvarao o porukama Samita u Sofiji, evropskim integracijama Srbije i saradnji sa Nemačkom u nastavku procesa pristupanja, reformama koje se sprovode, prilikama u regionu, bilateralnim odnosima i drugim temama.

Tači otkrio datum novog susreta s Vučićem u Briselu: Evo kada može da se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Joksimović i Saracin ocenili su da je prošlonedeljni Samit u Sofiji, uprkos brojnim izazovima i novim temama koje se pojavljuju i u EU, ipak poslao poruku o evropskoj perspektivi regiona. Složili su se da su povezivanje i saradnja u regionu vrednosti na kojima insistira i Srbija - jer bez njih nema mira, napretka i stabilnosti regiona, navedeno je u saopštenju.

Jadranka Joksimović zahvalila je Nemačkoj - važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja i naglasila da je u poslednjih deceniju i po ta država je za brojne razvojne i projekte reformi izdvojila 1.6 milijardi evra bespovratnih sredstava.

Srbija je pripremila pet pregovaračkih pozicija: 33 - finansijske i budžetske odredbe, 9 - finansijske usluge, 13 - ribarstvo, 18 - statistika i 17 - ekonomska i monetarna unija. Očekujem da ćemo do kraja bugarskog predsedavanja Savetom EU otvoriti neka od njih.

Poslanik nemačkog Bundestaga i član Odbora za odnose sa EU Manuel Sarazin-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Joksimović i Saracin saglasni su da su reforme u poglavljima 23 i 24, koja obuhvataju oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv kriminala i korupcije, manjinskih prava, medijskih sloboda, od velikog značaja za proces EI, ali pre svega za modernizaciju i ukupan napredak države.

Jadranka Joksimović je zahvalila Nemačkoj – važnom strateškom partneru Srbije, na pomoći i podršci u procesu pristupanja.

Sagovornici su ocenili da su odnosi Srbije i Nemačke izuzetno dobri i da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Evo šta je poslanik Bundestaga Josip Juratović rekao u nedavnom intervjuu za Telegraf.rs:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    22. maj 2018 | 17:46

    Па, какву је поруку могао да донесе , осим жеље да одмах признамо Косово!!!

  • Дејан

    23. maj 2018 | 05:21

    Свака част овом члану бундестага на одевној комбинацији..беле чарапе вунене и сиво одело изгужвано да не може бити изгужваније. И таквог примају у Српској влади да их уцењује за космет

  • Patar Pan

    23. maj 2018 | 09:50

    Свака част овом члану бундестага на одевној комбинацији..беле чарапе вунене и сиво одело изгужвано да не може бити изгужваније. И таквог примају у Српској влади да их уцењује за космет

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA