≫ 

Takmičenje velikih sila na Zapadnom Balkanu: Vučić na panelu u Parizu sa Edijem Ramom (FOTO)

Na panelu su, pored srpskog predsednika i albanskog premijera, učestovovali i ministarka odbrane i potpredsednica vlade Makedonije Radmila Šekerinska i Majkl Rot, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke

  • 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na godišnjem sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) u Parizu, u okviru kojeg je održan panel na temu Zapadni Balkan: Evropska unija i takmičenje velikih sila.

Vučić u Francuskoj: Na sastanku Evropskog saveta za međunarodne odnose (ECFR) posvećenom Zapadnom Balkanu

Na panelu su, pored srpskog predsednika, učestvovali i albanski premijer Edi Rama, ministarka odbrane i potpredsednica vlade Makedonije Radmila Šekerinska i Majkl Rot, državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemačke.

Vučić i Rama - Foto: Kabinet predsednika Republike Srbije

ECFR održava godišnji sastanak, 28. i 29. maja, a u fokusu ovogodišnjeg skupa je pitanje kako odbraniti Evropu u "novom svetskom metežu", pri čemu govornici na visokom nivou iz Evrope i sa šireg područja imaju priliku da kreativno i praktično sagledaju dugoročne izglede Evrope i njenu ulogu u svetu, navedeno je na sajtu ECFR.

Šekerinska i Vučić - Foto: Kabinet predsednika Republike Srbije

Vučić se, na marginama sastanka ECFR, sastao i sa bivšim švedskim premijerom Karlom Biltom, kao i sa Ivanom Vejvodom, potpredsednikom nemačkog Maršalovog fonda u Vašingtonu.

Vejvoda, Vučić i Bilt - Foto: Kabinet predsednika Republike Srbije

ECFR je, inače, međunarodni istraživački institut koji sprovodi nezavisna istraživanja o evropskoj spoljnoj i bezbednosnoj politici.

Uz to, ECFR omogućava sastanke na kojima donosioci odluka, aktivisti i osobe od uticaja razmenjuju svoje ideje.

Ovaj međunarodni institut ima za cilj da gradi koalicije za promene na evropskom nivou i promoviše debatu o ulozi Evrope u svetu, pružajući panevropsku perspektivu za neke od najvećih strateških izazova i izbora s kojima su Evropljani suočeni.

ECFR ima mrežu kancelarija u sedam evropskih prestonica - Londonu, Parizu, Berlinu, Madridu, Rimu, Sofiji i Varšavi - sa više od 60 članova osoblja iz više od 25 različitih zemalja i timom pridruženih istraživača u 28 država članica EU, navedeno je na sajtu tog međunarodnog istraživačkog instituta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA