≫ 

Legija ne žali za Đinđićem: Šešelj posetio Ulemeka u Zabeli, ovaj ga ovlastio da pokrene reviziju presude protiv njega

Lider radikala otkrio je kako Legija provodi dane u požarevačkom zatvoru

  • 12

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posetio je danas Milorada Ulemeka Legiju u zatvoru "Zabela" u Požarevcu i tom prilikom najavio da će se boriti za obnovu sudskog procesa njemu i Zvezdanu Jovanoviću.

Sud uvažio Legijinu žalbu: Moći će da zagrli ćerke prvi put posle 13 godina

- Oko 11 sati sam išao da ga posetim jer nezasluženo, pod najrigoroznijim uslovima izdržava zatvorsku kaznu. U tako teškim uslovima nisu ni oni koji su osuđeni za genocid. Niti ima sa kim da se druži, niti može da dodirne članove porodice - rekao je Šešelj i požalio se na rigiroznu kontrolu prilikom ulaska, ali i otkrio kako Legija provodi dane: zadovoljan je uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem.

Šešelj je pokazao i papir koji mu je, navodno, predao Ulemek.

Na papiru je napisano da Ulemek daje Vojislavu Šešelju ovlašćenje da lider radikala sa svojim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kom je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Foto: Tanjug/Filip Krajincanic

- Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja i ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen - napisao je Ulemek.

Šešelj je najavio da će dan kasnije u isto vreme posetiti i Zvezdana Jovanovića, te da će i njemu preneti poruku da "Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo".

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) osuđen je za organizovanje ubistva premijera Zorana Ðinđića na 40 godina zatvora, dok je bivši zamenik komandanta JSO Zvezdan Jovanović osuđen kao neposredni izvršilac ubistva takođe na 40 godina zatvora.

VIDEO: Nikada objavljene fotografije Vojislava Šešelja

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    31. maj 2018 | 16:27

    Ђинђић је убијен зато што није хтео да отуђи Косово.

  • Zorana

    31. maj 2018 | 15:52

    Uzasno je sto se Legija jos uvek nalazi na robiji.

  • pp

    31. maj 2018 | 15:40

    Gde su Šešelj i Milošević "branili" Srbe tu više Srba nema, ostali su samo srpski grobovi. Legija je kriminalac i zločinac, takvi su nas i doveli do etikete monstruma u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA