Tači "na ledu" u Skupštini Kosova: Još nije potvrđen za glavnog pregovarača u dijalogu sa Beogradom

Najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova saopštio je ranije danas da neće podržati vladinu platformu za dijalog Beograda i Prištine u kosovskom parlamentu, jer je reč o loše pripremljenom i neustavnom dokumentu

  • 33

Kosovska skupština odložila je za danas predviđenu raspravu o vladinoj platformi, koja, između ostalog, predviđa da predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, bude glavni pregovarač u završnoj fazi dijaloga sa Beograda, čemu se protivi opozicija, prenela je prištinska GazetaExpress.

Priština ni(je) prekinula tehnički dijalog: Evo šta kažu u Briselu

Najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova saopštio je ranije danas da neće podržati vladinu platformu za dijalog Beograda i Prištine u kosovskom parlamentu, jer je reč o loše pripremljenom i neustavnom dokumentu.

U saopštenju se navodi da poslanici te stranke neće glasati za platformu, te dodaje da je DSK i dalje, kako se navodi, posvećen ozbiljnom konsenzualnom dijalogu u okviru kosovskog ustava.

- LDK veruje u nezamenjive vrednosti političkog dijaloga, ne samo kao sredstvo usaglašavanja, već i kao suštinu političkog života - poručuju se, između ostalog, u saopštenu.

Kosovska vlada je već usvojila platformu za dijalog sa Beogradom, koju sada treba da potvrde poslanici, kojima je najveći kament spoticanja predlog da tim dokumentom da predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači bude šef prištinskog tima

Platforma predviđa da je šef pregovaračkog tima Prištine redovno izveštava parlament o toku dijaloga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bor

    4. jun 2018 | 15:27

    Izgleda da ga više ni njegovi ne podržavaju, ali to nije problem Srbije, ona samo želi da ima sa druge strane nekog sa kime može da se pregovara

  • Matic

    4. jun 2018 | 15:51

    Ih, velike li štete, gorke suze verovatno roni.

  • Mina

    4. jun 2018 | 15:18

    A sta je vazan i taj pregovarac kada oni ni jedan dogovor ne postuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA