≫ 

Mir između Beograda i Prištine je neminovan: Tači u intervjuu za francuski list "Figaro"

- Ne radi se o tome da treba pronaći magičnu formulu, već je reč o promovisanju pragmatičnog rešenja koje bi Kosovu, kao i Srbiji, omogućilo da se približi evropskoj porodici - navodi predsednik privremenih institucija na Kosovu

  • 25

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači kaže da je mir između Beograda i Prištine neminovan i da je svrha pomirenja "postići definitivan sporazum koji bi bio koristan za obe strane".

EU radi sa onima koji mogu da obave posao: Evo zašto baš Vučić i Tači moraju da vode dijalog Beograda i Prištine

On je to rekao u intervjuu francuskom listu "Figaro", koji podseća da je Tači u vreme kosovskog sukoba bio vođa političkog krila Oslobodilačke vojske Kosova, a da je u nedelju nastavio dijalog sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ne radi se o tome da treba pronaći magičnu formulu, već je reč o promovisanju pragmatičnog rešenja koje bi Kosovu, kao i Srbiji, omogućilo da se približi evropskoj porodici - navodi Tači.

Kaže i da "ne treba više da budemo taoci prošlosti" i ističe da "svojoj deci dugujemo mir i prosperitet".

- Zašto sada? Trebalo je da mir još ranije bude postignut, ali sporovi između Srbije i Kosova datiraju od pre više vekova - zaključio je kosovski predsednik u intervjuu pariskom dnevniku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA