≫ 

Jeremić tvrdi da su vanredni izbori i referendum o Kosovu planirani za 4. novembar, Đurić odgovara: Kad god da budu, njega čeka isti rezultat

Iz NS su saopštili da je Zapadu potreban potpis Srbije na sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN i da, Vučić planira da okonča pregovore o sporazumu, a iz SNS-a podsećaju da je Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića

  • 19

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da za 4. novembar raspiše referendum o Kosovu zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima.

Jovanović za održavanje referenduma, ne za nove izbore: U najavi Koalicija za mir, evo šta će biti njen glavni prioritet

Jeremić smatra da je Zapadu potreban potpis Srbije na sporazum koji bi Prištini omogućio članstvo u UN i da, kako kaže u izjavi za tv Naša,

On je rekao i da je veoma zadovoljan početkom akcije Narodne stranke „Jedan potpis menja sve", i navodi da je juče, prvog dana, veliki broj građana dao svoj potpis protiv sporazuma koji bi, kako kaže, samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN.

Vuk sa suprugom natašom Jeremić na glasanju Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić ovim povodom poručio je da kada god da izbori budu, Jeremića čeka isti rezultat i isti odgovor građana Srbije na njegov i pokušaj njegovih sponzora da se politički povampire.

- Jeremić bi morao da zna da srpska politika nije utočište i popravni ispit za osvedočene gubitnike, koji su podbacili na svim profesionalnim i moralnim poljima i trebalo bi da pokuša da uzme u obzir volju građana čitave naše zemlje i zauvek se skloni iz političkog života. Volja naroda može Jeremiću da se ne dopada, ali u demokratiji je glas naroda veoma važan i relevantan, a taj glas je poručio Jeremiću da za njega nema mesta u politici. Podsetiću da je na poslednjim izborima za predsednika Srbije Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića - 206.676 prema 2.012.788 glasova - podsetio je Đurić u saopštenju.

Činjenica da je na njegovu inicijativu od Međunarodnog suda pravde dobijeno savetodavno mišljenje kojim su mnoge države sveta podstaknute da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, poručio je direktor Kanelarije za KiM, koja je stavila Jeremića u red najvećih boraca za otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije, što mu u prištinskim medijima ne zaboravljaju i predstavljaju ga njihovim herojem.

Marko Đurić: Jeremić ostvario desetostruko lošiji rezultat od predsednika Vučića Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Podsećam i da je u pregovorima sa Prištinom dogovorio neke od najgorih sporazuma po Srbiju u istoriji pregovaranja, da su uz Jeremićevo odobrenje Ujedinjene nacije isključene iz pregovora Beograda i Prištine, kao i da se sa svojim kolegama iz tadašnje vlasti zavukao u mišju rupu kada su albanski secesionisti na Kosovu i Metohiji proglašavali nezavisnost - dodao je Đurić.

Zbog svega navedenog, kako kaže, kristalno je jasno zašto Jeremić strahuje od izbora i volje naroda.

- Ali, ostaje nejasno kako čak i takav beskrupulozni karijerista kao Jeremić, ako ima imalo časti u sebi, može da nastavi da se bavi politikom i u usta uzima ime naše južne pokrajine.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA