Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa: Đurić odgovorio Tirani

On je podsetio da se granica između Srbije i Albanije proteže od tromeđe Makedonije, Albanije i Srbije, do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije i istakao da je to jedina granica koja postoji i koja može postojati

  • 42

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da je izjava ministra dijaspore Albanije Pandelija Majka, da će od prvog januara biti otvorena granica između Albanije i Kosova, neozbiljna i neodgovorna i da služi samo da dodatno pogorša odnose u regionu.

Haradinaj u Bondstilu, Srbin Nik Dučić mu poklonio američku zastavu: Izjave o podeli su samo spekulacije (FOTO)

- Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa. Kosovo i Albanija nemaju granicu, već je granica između Srbije i Albanije i to u dužini od 111 kilometara - naveo je Ðurić.

On je podsetio da se granica između Srbije i Albanije proteže od tromeđe Makedonije, Albanije i Srbije, do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije i istakao da je to jedina granica koja postoji i koja može postojati.

- Po Rezoluciji 1244 mi smo ti koji imamo prava da koristimo granične prelaze Chafa, Prušit i Vrbnica i da tamo imamo naše osoblje, ali za to izgleda više nikoga nije briga. Isto kao što nikoga u međunarodnoj zajednici nije briga za takve huškačke i preteće izjave koje svakog dana dolaze od različitih albanskih predstavnika - rekao je Ðurić i podsetio da je ova izjava data u prisustvu najviših predstavnika KiM - Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Ðurić je istakao da ta izjava ruši nastojanja da se krhi odnosi u regionu normalizuju, te da se izgrade bolji donosi Srba i Albanaca.

Ðurić je kazao da očekuje i zahteva reakciju međunarodne zajednice i postavlja pitanje "šta bi bilo da je neko srpskih predstavnika rekao da će biti ukinuta granica, ne između Srbije i neke susedne zemlje, već da će biti ukinut administrativni prelaz".

On je naveo da ovakve izjave pokazuju koliko je neozbiljno i neodgovorno nastojanje nekih političara u Centralnoj Srbiji koji zagovaraju tezu da se ne treba ništa rešavati po pitanju Kosova i Metohije i koji "lažu narod da sve može da ostane po starom".

- Ne znam šta misle. Da li misle da treba da sačekamo da Albanci jednog dana ispune jednu od svojih pretnji - zaključio je Ðurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маја

    2. avgust 2018 | 12:41

    Ђурић је у праву. Велика Албанија?! Смешно. Србија то не сме и неће дозволити.

  • Mika Bibic

    2. avgust 2018 | 12:40

    Krajnje neprofesionalan stav Albanije,ne mogu oni odlucivati o tome izmnjedju njih samih.

  • Fudbaler

    2. avgust 2018 | 18:51

    Enver Hodža je mrtav, a od Velike Albanije nema i neće biti ništa. Kosovo i Albanija nemaju granicu, već je granica između Srbije i Albanije i to u dužini od 111 kilometara.Naravno da Granice na KiM ne treba da se pomeraju ve' da Engleyi prestanu da prave haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA