Da li će sutra biti izvedena "rizična akcija" na severu Kosova? Evo šta poručuje Kosovska policija

Prištinski mediji objavljuju da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi"

  • 43

U jeku spekulacija, ali i upozorenja o mogućim nemirima na severu Kosova, kao i povlačenju uniformisanih pripadnika kosovska policije sa godišnjih odmora, oglasili su se i organi reda sa Kosova zvaničnim saopštenjem.

Sutra ističe rok za formiranje Statuta ZSO, iz Srpske liste poručuju: Ne verujemo da će Priština ispuniti svoj deo dogovora

Oni su demantovali "informacije i izjave" da su "uključeni u različite scenarije" koje su, kako su naveli - objavili pojedini portali.

Iz policije nije precizirano na koje konkretno informacije reaguju, ali navode da su one "neosnovane i štetne", te pozivaju građane da ne budu "žrtve dezinformacija i spekulacija".

Portal Veriu.info objavio je sinoć vest da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na Severu u subotu i da bi zato mogli da budu "organizovani neredi". Poslanik u kosovskoj skupštini iz redova Samoopredeljenja, Dželal Švecla, sinoć je u emisiji KTV-a naveo da se boji "eskalacije situacije na Severu", podsećajući na to da je Kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima.

Mediji objavljuju informacije da će Kosovska policija izvesti "rizičnu akciju" na severu u subotu i da bi zato mogli da budu organizovani neredi-Foto: kosovopolice.com

- Kosovska policija, kao jedna od glavnih institucija za sprovođenje zakona, reaguje na neke izjave i objave nekoliko medija/portala o navodnoj uključenosti Kosovske policije u različite scenarije, i radi fer i tačnih informacija, informišemo građane zemlje i medije da su bilo čije takve izjave i objave neosnovane i štetne za zemlju, jer utiču na povećanje tenzija i stvaraju neizvesnost među građanima Republike Kosovo - stoji u saopštenju KP-a.

Izlistali su takođe svoje zadatke, te građanima poručili:

- Tako da ohrabrujemo sve, a naročito građane – da ne postanu žrtve dezinformacija i spekulacija, već da pokažu poverenje u rad Policije Kosova i njenu ustavnu i pravnu posvećenost za red, mir i opštu sigurnost zemlje - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prezident

    3. avgust 2018 | 18:31

    Rok = albanci kupili vreme da se naoruzaju, od pocetka im je cilj rat, kako ne kapirate?!

  • Rada

    3. avgust 2018 | 15:37

    Albanci spremaju neko zlo, vidi se i oseti to.

  • era

    3. avgust 2018 | 12:06

    KIM je sastavni deo Srbije svakako i to niko ne moze poreci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA