Poruka portparola Stejt departmenta Beogradu i Prištini: Evo šta se traži od obe strane

- Politika te administracije stabilna i da suština sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine treba da dođe od samih strana - rekao je

  • 4

Beograd i Priština moraju da dođu do sporazuma koji je primenljiv, održiv i ne stvara nestabilnost ni u jednoj od zemalja ili u regionu, stav je Stejt departmenta, koji je Radiju Glas Amerike preneo neimenovani portparol.

Srbija regionalni lider u borbi protiv terorizma! Stefanović sa zvaničnikom Stejt departmenta o bezbednosti (FOTO)

- To će tražiti dalekovidost i fleksibilnost sa obe strane - istakao je portparol Stejt Departmenta za "Glas Amerike" na albanskom jeziku.

On je dodao da je "politika te administracije stabilna i da suština sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine treba da dođe od samih strana.

- Mi ćemo nastaviti da podržavamo obe strane i EU kao posrednika. Kosovo i Srbija moraju da dođu do sporazuma koji je primenljiv, održiv i ne stvara nestabilnost u nijednoj od zemalja ili regionu. To će tražilti dalekovidost i fleksibilnost sa obe strane. Mi ohrabrujemo strane da preuzumu na sebe odgovornost za ceo proces, da zaustave negativnu retoriku i da rade zajedno na konstruktivan način - navodi se u izjavi.

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Poslednjih nekoliko dana pominju se, navodi Glas Amerike, ideje sa obe strane o teritorijalnoj podeli Kosova, razmeni teritorija ili "korigovanju granica" u okviru procesa normalizacije odnosa između Kosova i Srbije.

Kako se navodi, očekuje se da će se u septembru nastaviti pregovori, koji bi trebalo da dovedu do sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    8. avgust 2018 | 19:20

    Објасните Стејт департмента да је у питању ЈЕДНА земља,СРБИЈА са АП КОСОВОМи апВОЈВОДИНОМ,а а не ДВЕ земље...сваки пут када кажу да се ДВЕ земље договоре,мени опадне коса. То је ЈЕДНА земља,сваки пут их исправите док не схвате. М о р а т е.

  • Oktavijan

    8. avgust 2018 | 19:39

    Ludo doba, kao u vreme Rimske imperije, zločinac postaje mirotvorac!

  • Istina boli 01

    8. avgust 2018 | 18:08

    Rešiti kako može samo da ne budemo taoci ovog problema i politike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA