Posle sastanka Vučića i Tačija u septembru biće jasno da li će se rešiti pitanje Kosova

Ljajić je kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja

  • 58

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da je naredni sastanak predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u Briselu ključan za rešavanje kosovskog pitanja i da će posle tog sastanka biti jasnije da li će to pitanje biti rešeno ili će to biti još jedan neuspešan pokušaj rešavanja.

Da li se u ovom trouglu nalazi ključ za rešenje kosovskog problema: Vučić u diplomatskoj ofanzivi

Ljajić je za televiziju Prva kazao da je predsednik Kosova Hašim Tači u težoj poziciji od Vučića, jer su na Kosovu svi protiv rešenja kosovskog pitanja.

- Opozicija na Kosovu koristi sličnu retoriku kao veći deo javnosti u Srbiji, jer oni kažu da im odgovara zamrznuti konflikt, da 20-30 godina ne pregovaraju, jer vreme radi za njih, dok je Srbiji u interesu da pregovara - kazao je Ljajić.

Rasim Ljajić - Foto: Marko Jovanović

On je dodao da nije optimista da će se pitanje Kosova rešiti brzo, jer u prištinskoj javnsti preovladava uverenje da Srbija u pregovorima može dobiti više nego što trenutno ima, a Kosovo je to koje mora da čini ustupke da bi se do rešenja došlo.

Ljajić je ocenio da su svi u Vladi saglasni da pitanje Kosova mora da se reši i da su sve opcije legitimne, osim rata i prihvatanja zamrznutog konflikta.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos Veliki

    22. avgust 2018 | 18:02

    Sta god da se desi, znam da ce nase rukovodstvo da izvuce maksimu u tom trenutku za nas i nasu drzavu.

  • Maksa

    22. avgust 2018 | 10:00

    Opet će Tači da opstruiše dijalog i da traži nešto na šta nema pravo.

  • Savo

    22. avgust 2018 | 10:22

    Mislim da moramo razgovarati i pregovarati, ali će ostvarivanje rezultata biti jako teško.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA