≫ 

Junker snažno podržava dogovor Beograda i Prištine: Tači i predsednik Evropske komisije o narednoj fazi dijaloga

Žan Klod Junker i Hašim Tači razgovarali su o procesu vizne liberalizacije, evropskoj perspektivi Kosova i poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije

  • 1

Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je danas na Fejsbuku da predsednik EK Žan Klod Junker "snažno podržava postizanje sporazuma između Beograda i Prištine" kao ključnog uslova za obezbeđivanje dugoročnog mira na Zapadnom Balkanu i otvaranja evroatlantske perspektive.

Teče prelomnih 168 sati za rešenje kosovskog čvora? Evo šta nas sve čeka ove nedelje

Tači je naveo da je telefonom razgovarao sa Junkerom o procesu vizne liberalizacije, "evropskoj perspektivi Kosova i poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije".

On je dodao da je zahvalio Junkeru na podršci koju je dao procesu dijaloga o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda.

VIDEO: Mogerini, Tači i Vučić tokom pregovora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    3. septembar 2018 | 23:01

    Zaista ne postoji značaj da srbi pregovaraju sa albancima o razgraničenju, Srbija ima značaja da pregovaraju samo sa Amerikom i Nato alijansom koja je na silu ocepila Kosovo od Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA