≫ 

U nedelju u 12 sati Vučić drži najvažniji politički govor: Detalji posete predsednika Srbije Kosovu

Poseta Vučića Kosovu 8. i 9. septembra biće najsveobuhvatnija, a po političkom značaju i temama o kojima će govoriti, najznačajnija

  • 11

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetu Kosovu i Metohiji započeće u subotu u Zubinom Potoku, dok će finale, ujedno i završetak biti njegov govor na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici tačno u nedelju u podne, saznaje Telegraf.rs.

U subotu se u prečniku od 300 km na 3 događaja rešava sudbina regiona

Poseta Vučića Kosovu 8. i 9. septembra biće najsveobuhvatnija, a po političkom značaju i temama o kojima će govoriti, najznačajnija, ocenio je prethodno direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kako saznajemo, Vučić će u subotu posle obilaska i otvaranja objekta Crvenog krsta i Centra za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, obići jezero Gazivode i branu na ovom značajnom infrastrukturnom objektu.

Vučić u prethodnom obilasku jezera Gazivode - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Istog dana će u Lešku posetiti domaćinstvo porodice Kovačević, a u istom mestu će obići Poljoprivrednu školu i razgovarati sa poljoprivrednicima.

Prema rečima Đurića, Vučićev cilj je da se vidi sa što više Srba na Kosovu, i da u razgovoru sa njima vidi kako žive, ali i da im pruži podršku  državnog rukovodstva i cele Srbije.

Tokom kasnog popodneva u Leposaviću će prisustvovati zatvaranju Biznis foruma, dok će uveče u Opštini Zvečan održati sastanak sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

U nedelju ujutru će predsednik Srbije obići Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i "Sunčanu dolinu" u Zvečanu. Takođe, u naselju Banje će posetiti domaćinstvo Milana Kovačevića, kao i predškolsku ustanovu gde će razgovarati sa meštanima.

Najvažniji događaj cele posete biće govor Vučića na Trgu Šumadija u Kosovskoj Mitrovici, koji je zakazan za podne.

Vučićevo obraćanje prilikom obilaska Trepče - Foto: Marko Todorović

Sam Vučić je ranije istakao da će to biti jedan od najvažnijih govora u njegovom životu, a da je njegov motiv šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza će u tom trenutku dobiti.

Naglasio je da će voditi računa o svakoj izgovorenoj reči, jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlje za pet i 100 godina.

Celokupnu posetu predsednika Srbije možete pratiti na portalu Telegraf.rs. Naše ekipe će se uključivati sa lica mesta i možete na jednom mestu čitati i uživo gledati sve što se bude dešavalo na Kosovu i Metohiji. Budite uz nas!

VIDEO: Vučić pred odlazak na Kosovo: Daleko smo od bilo kakvog rešenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    7. septembar 2018 | 22:37

    Gospodo, napravite jednu anketu i pitajte građane na severu Kosova jel hoće da ostanu da žive u Srbiji. Videćete odgovore, dve plate , ne plaćaju struju,vodu ,komunalije, registraciju vozila,porez, jeftinija hrana nego u svim delovima centralne Srbije. Ej 150% primaju iz Srbije a albanca nisu videli očima 20 godina.

  • Lols

    7. septembar 2018 | 23:05

    Podrska Srbima na Kosovu,drzite se braco,nedajte se,nedajte Gazivode,bilo nekom krivo ili pravo Srbija mora da bude uz nas narod na Kosovu,drzava mora da pomaze tom narodu i finansiski i politicki i kako zna i ume..Zivela Srbija!

  • Milutin

    7. septembar 2018 | 22:46

    Govor se drzi na Gazimestanu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA