≫ 

Jednom su me stranci prevarili, posle toga nemam razlog da im verujem! Dodik otkrio ko umanjuje snagu predsednika Vučića

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja

  • 80

Zapadnjaci i Albanci, ali i deo Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je večeras predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Šef tajne službe BiH uverava: Ne špijuniramo Vučića i Dodika!

Predsednik Republike Srpske je na pitanje novinara - da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavešten očekuje, posle današnjih izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM, rekao da ne zna, ali i da lično ne veruje ''strancima''.

- Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i posle toga više nemam nijednog razloga da im verujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate deo Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje - rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Dodik ističe da Vučić još nema rešenje, niti neko ponuđeno rešenje, ali da pokušava da dođe do rešenja i da ga uprokos tome mnogi Srbi osporavaju.

Foto: Tanjug/Tanja Valic

- Nema ništa gore pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinici. To se ovde (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu. Možemo mi da se ne slažemo po pitanju socijalne i ekonomske politike i infrastrkturnih projekata i slično, ali ako je izabran za predesednika, onda je ovaj narod njemu dao mandat da pregovara - naglasio je Dodik.

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučić, kada dođe do nekog rešenja, pitati narod šta misli o tome.

Na pitanje šta je trenutno na stolu i šta znače ove ideje o razgraničenju i korekciji granica, Dodik je rekao da je to ''ozbiljna promena na globalnom nivou i da ranije nije moglo da se čuje".

VIDEO: Braniću Republiku Srpsku:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA