≫ 

Politička, ekonomska i bezbednosna pitanja Srbije i regiona glavna tema u Njujorku: Dačić sa diplomatama iz Moldavije, Libana i Grenade (FOTO)

Ministri su razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima političkih i ekonomskih reformi, a dogovorene su i razmene poseta na visokom nivou

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas, na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministrom inostranih poslova Moldavije, Tudorom Ujilanovkim, potom njegovim kolegom iz Libana, Žibranom Basilom i iz Grenade, Piterom Dejvidom, a potpisan je i Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Dominikanske Republike.

Tači, Haradinaj i Pacoli kao starlete u UN: Okačili više od 160 fotografija i snimaka sa događaja na koji nisu ni pozvani (FOTO) (VIDEO)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije i ministar inostranih poslova Dominikanske Republike Migel Vargas Maldonado potpisali su Memorandum o saradnji između dva Ministarstva spoljnih poslova.

Dva ministra zaključili su da je ovo tek početak razvoja saradnje između dve države, a u cilju sveobuhvatne strategije što boljeg pozicioniranja Republike Srbije na međunarodnom planu.

Potpisan je i Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Dominikanske Republike-Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

U kratkom i sadržajnom razgovoru ministri su istakli volju dve države za unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, i u tom cilju, dogovorena je skorašnja razmena poseta na visokom nivou.

BROJNI SASTANCI SA MINISTRIMA INOSTRANIH POSLOVA

Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Granade, Piter Dejvid, razgovarali su o tekućim događajima na međunarodnoj političkoj i privrednoj sceni, a Dačić je upoznao sagovornika i sa tokom dijaloga za rešenje statusa KiM i evropskim integracijama, kao i sa reformama koje sprovodi Vlada Srbije.

On je izneo je stav Republike Srbije za snažnije angažovanje u političkom i privrednom smislu u zemljama u razvoju.

Ministar Dejvid je detaljno upoznao šefa srpske diplomatije o potencijalima za razvoj Granade, ali i o potrebama koje imaju za razvoj u oblastima obrazovanja i poljoprivrede.

Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Grenade Piter Dejvid-Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Dva ministra su zaključili da između Srbije je i Grenade postoji potencijal za unapređenje saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Pre toga, održan je sastanak šefova diplomatija Srbije i Libana, gde su razmenili su mišljenja o najvažnijim političkim, ekonomskim i bezbednosnim pitanjima regiona Zapadnog Balkana i Bliskog istoka.

Ministar Dačić je upoznao kolegu iz Libana sa tokom dijaloga za rešavanje statusa KiM, kao i sa procesom evrointegracija.

Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Libana Žibranom Basilom-Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Dva ministra posebnu su pažnju posvetili temama vezanim za razvoj ekonomske saradnje između dve države, kao i potencijalu za unapređenje razvoja turizma.

Pre ovog susreta, Dačić se sastao sa ministrom inostranih poslova Moldavije Tudorom Ujilanovkim, sa kojim je razgovarao o nastavku rada na unapređenju bilateralne saradnje i međusobnoj podršci na međunarodnom planu, a u cilju cilju zaštite principa poštovanja teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava.

Ministri su razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima političkih i ekonomskih reformi u Srbiji i Moldaviji, a dogovorili su i razmenu poseta na visokom nivou.

Ivica Dačić sa ministrom inostranih poslova Kirgiske Republike, Erlanom Abdildajevim-Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Sa ministrom inostranih poslova Kirgiske Republike, Erlanom Abdildajevim ocenjeno je da su bilateralni odnosi između dve države na izuzetno visokom nivou i da je međusobna podrška u međunarodnim organizacijama potpuna, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri Dačić i Abdildajev dogovorili su dalju koordinaciju zajedničkih aktivnosti i pružanje međusobne podrške, kao i razmenu poseta na visokom nivou.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA