≫ 

Novi metod pljačke: Drumski razbojnici u Srbiji bacaju oštre predmete po putu, pa vozačima nude prevoz do majstora za velike cifre

Razbojnici uglavnom kopiraju "bugarske kolege", gde su česte ovakve prevare

  • 15

Drumski razbojnici haraju autoputevima kroz Srbiju, najčešće na deonicama kod Smedereva, Velike Plane i Požarevca, upozoravaju iz saobraćajne policije.

IZ PRVOG LICA: Kada vas napadnu razbojnici na putu, to izgleda ovako! (VIDEO)

Vlasnici nelegalnih šlep službi namerno bacaju oštre predmete po putu, a onda vozačima oštećenih automobila nude prevoz do najbližeg majstora za šta na kraju traže astronomske sume, pod pretnjom oduzimanja vozila.

Posebno su opasne ekipe koje anestetičkim sprejom uspavljuju vozačeparkiranih vozila na odmorištima , a onda im odnose sve što imaju.

Razbojnici uglavnom kopiraju "bugarske kolege", gde su česte ovakve prevare.

- Na primer prođu šlepom, i namerno bace daske sa ekserima ili delove guma ili auspuha koje oštećuju vozila. Onda se odmah na sledećem izlazu isključe i naprave krug. Kada se vrate na to mesto čeka ih očajni vozač, koji ih najčešće sam zaustavi i traži pomoć, ne znajući da je upao u klopku - kaže sagovornik Informera iz policije.

Foto: A. Nalbantjan

Oni dodaju da se od ove godinesusreću sa još jednim vidom pljački na putevima. Stranci koji ne žele da plate prenoćišta, najčešće spavaju u kolima na odorištima pored autoputa. Razbojnici im krišom prilaze i kroz odškrinut prozor, poprskaju kabinu sprejom koja ima supstancu za uspavljivanje. Tad putnicima odnose sve vredno iz automobila, novčanike, laptopove, torbice - dodaje izbor iz policije.

Pored rumskih razbojnika, vrebaju takođe i porodični prevaranti.

- Oni sede u velikom automobilu, ponekad su i mala deca u njemu, i mašu vam da se zaustavite. Potom vam pojašnjavaju da su ostali bez goriva, i da nemaju dovoljno novca kod sebe, pa nude skupoceni nakit po bagatelnoj ceni. Naivni vozači nasednu na prevaru i plate i po 100-200 evra za nakit misleći da je zlato, a ustvari je obična bižuterija - dodaje on.

(Tečegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA