Roksanda iz serije "Vojna akademija" ZAISTA POSTOJI! Upoznajte prelepu Pančevku po kojoj je nastao ovaj lik! (FOTO)

Pančevcima je manje poznato da je kao sportista ragbista poslužila scenaristi Gordanu Mihiću za lik Roksande u popularnoj seriji "Vojna akademija"

  • 2

Lik Roksande u seriji "Vojna akademija" koju glumi Jelisaveta Orašanin ostao je upečatljiv i zapažen između ostalog i zbog njene ljubavi prema ragbiju.

A da li ste znali da je to jedini istiniti lik u seriji? Inspiracija scenaristi Gordanu Mihiću za ovaj lik bila je naša Pančevka, potporučnik Ana Marija Škiljo, oficir i ragbista, piše portal pancevo.mojkraj.rs.

KUKU, ŠTA UČINI SEBI! Zvezda "Vojne akademije" Slaven Došlo DRASTIČNO promenio imidž, obožavatelji u čudu! (FOTO)

Drama u poslednjoj epizodi VOJNE AKADEMIJE: Zbog ovih scena je drhtala Srbija! (FOTO)

TOTALNI PREOKRET! Evo šta ćete gledati u poslednjoj epizodi "Vojne akademije" (VIDEO)

Ana Marija Škiljo, jedna je od pet žena koje su za sada na Vojnoj akademiji završile modul artiljerija. Poslednje tri godine radi u Mešovitoj artiljerijskoj brigadi u Nišu.

Pančevcima je manje poznato da je kao sportista ragbista poslužila scenaristi Gordanu Mihiću za lik Roksande u popularnoj seriji "Vojna akademija".

Sreli smo je na turniru veterana u ragbiju u Starčevu i neizbežno je bilo pitati je i o ovom iskustvu.

Bila sam prva godina na Vojnoj akademiji kad je počela serija da se snima. Čini mi se da je u celoj seriji ovo jedini istiniti lik. Komandant klase je rekao da mu trebaju dva kadeta, jedan muški i jedan ženski i odabrao mene i kolegu. Iz svakog voda su na razgovor sa Mihićem i režiserom Dejanom Zečevićem išla po dva kadeta, a ja sam bila slučajno izabrana. Mihiću se toliko dopalo kada je čuo šta treniram pa mi je već tokom drugog razgovora rekao da je napisao prvu epizodu i da je napravio lik devojke koja igra ragbi, priseća se ona.

Foto: Privatna arhiva/pancevo.mojkraj.rs

Kako kaže, kasnije je Mihiću pisala ragbi pravila, a i inače je tokom školovanja radila na tome da se oformi sekcija ženskog ragbija na Vojnoj akademiji.

Ljubav prema ragbiju je ne napušta ni danas, tako da je juče u Starčevu odigrala utakmicu u mešovitoj ekipi kako bi promovisali ženski ragbi, a želja joj je da u Nišu ponovo oživi nekadašnji ragbi klub.

Foto: Privatna arhiva/pancevo.mojkraj.rs

Ana Marija Škiljo ragbi trenira, kako kaže, od početka, odnosno od kada je Slaviša Milenković 2007. godine uveo ženski ragbi u Srbiju. Tada su se prvi put pojavili na turniru u Belgiji. Doduše, tada su igrale “petnaesticu”, a sada igraju “sedmicu” (sedam igračica). Ženski ragbi igrao se pre deset godina u Kruševcu, Pančevu i Beogradu, bilo ih je 25 devojaka u celoj Srbiji. Danas se mogu na prste nabrojati, zbog čega Ana Marija Škiljo želi da pokrene ženski ragbi u Nišu, gde je sada na službi.

Foto: Privatna arhiva/pancevo.mojkraj.rs

Ana Marija Škiljo upoznala je Jelisavetu Orašanin, glumicu koja tumači Roksandu, jer su ranije zajedno gostovale po nekim televizijskim emisijama.

U međuvremenu naša sugrađanka Ana Marija Škiljo je diplomirala, 2014. godine, kada je dobila službu u Nišu i od tada živi u tom gradu s porodicom.

Slučajno ili ne, i Roksanda je kao pilot u seriji dobila prekomandu u Niš.

(Telegraf.rs / pancevo.mojkraj.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA