Ovaj grad u Srbiji poseban je i jedinstven po mnogo čemu, pa je i pijaca morala da bude posebna!

Uz prodavce mleka i mlečnih proizvoda iz Jagodine u tom prostoru svoje proizvode prodaju i proizvođači iz susednih opština: Batočine, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, ali i iz Užica, Kraljeva i Kragujevca

  • 5

Na Gradskoj tržnici u Jagodini, najvećoj u Pomoravskom okrugu i ovom delu Srbije, prodavači mleka i mlečnih proizvoda dok prodaju svoje proizvode, gledaju televiziju i služi im se i kafa.

Ovo nije pijaca u Barseloni ni u Madridu: Prelepa građevina krasiće srce Beograda (FOTO)

Nikoline lubenice žele svi: Preslatki dečačić je najbolja ispomoć mami i sestri i cela Kikinda ga obožava (FOTO)

Tezge na kojima prodaju, odlukom Skupštine grada, su besplatne za poljoprivrednike sa područja Jagodine, gledanje televizije je besplatno, a kafu plaćaju, kažu prodavači.

U drugim gradovima, mesečni zakup tezge ide do 15.000 dinara, tvrde u Upravi pijace i dodaju da ima pijaca po Srbiji gde nemaju zasebne hale sa rashladnim vitrinama, već mleko i po ovako visokim temperaturama prodaju na običnoj tezgi.

Foto-ilustracija: Profimedia

Prodavci mleka i mlečnih proizvoda na Gradskoj tržnici, inače, imaju na raspolaganju veoma savremen prostor sa 27 rashladnih vitrina, televizorom, klima uređajima, zidnim satom... rečeno je Tanjugu u Upravi pijace.

Uz prodavce mleka i mlečnih proizvoda iz Jagodine u tom prostoru svoje proizvode prodaju i proizvođači iz susednih opština: Batočine, Svilajnca, Ćuprije, Paraćina, ali i iz Užica, Kraljeva i Kragujevca.

Poljoprivrednici u Jagodini su oslobođeni plaćanja poreza na zemljište i šume, a Skupština grada je u avgustu 2011. godine, kupila i poklonila poljoprivrednicima 210 visokomlečnih steonih junica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    16. avgust 2017 | 22:26

    Ovo ima samo u Jagodini.Palma je samo jedan.

  • BASA

    17. avgust 2017 | 10:23

    Jagodina je glavna destinacija , nasih unuka ! Palmi , sve cestitke !

  • Kosovka

    17. avgust 2017 | 14:04

    Ooooo najbolje mesto za zivot...Puno pomoci i mladima i bolesnims i.mladencima ..bebama..Bila skoro u Jagodini.tamo je opstina Djakovica ..i sup Djakovica pa dokumenti se uzimaju u Palminoj Jagodini dok Prizrenci u Krusevcu (neljubazna maticarka)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA