≫ 

Čak iako ne budete vozili brzo na auto-putu možete da "popijete" žestoku kaznu zbog vožnje! Uveli su novo pravilo

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić ističe da živote ne ugrožava samo bahata i brza vožnja

  • 11

Svako ko presporom vožnjom bude ugrožavao normalan saobraćaj, moraće da plati kaznu od 5.000 dinara, najavili su u Saobraćajnoj policiji.

Ukoliko u ovoj državi od danas koristite plastične kese, platićete kaznu do 38.000 dolara ili vam sledi 4 godine zatvora (FOTO) (VIDEO)

Kako je naglašeno, to će se pre svega odnositi na one vozače koji, uz izuzetno sporo kretanje, odbijaju da se pomere i propuste druge automobile koji idu normalnom brzinom.

Prespora vožnja kažnjavaće se na mestima gde je postavljen znak koji to reguliše.

- Pored brzine, zakonom je regulisana i spora vožnja. Ukoliko na putu primetite kružni znak plave boje ne smete se kretati brzinom manjom od one koja je upisana na znaku. To je saobraćajna naredba "najmanje dozvoljene brzine" i ukoliko je ne poštujete, platićete kaznu u iznosu od 5.000 dinara.

- Prema zakonu, vozač je dužan da brzinu kretanja prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima - rekli su u saobraćajnoj policiji.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić ističe da živote ne ugrožava samo bahata i brza vožnja, već i oni koji voze presporo, te da usled takve vožnje može doći do nezgode.

Foto: MUP Srbije

- Jedina bezbedna vožnja u saobraćajnom toku bila bi kada bi svi vozili istom brzinom. Saobraćaj treba da teče kao reka. Na autoput ne može da izađe moped ili bicikl. Kada imamo automobil koji svi pretiču, onda se mogu dogoditi i nezgode usled naglih kočenja i naleta.

- To važi i u gradu, na autoputevima i putevima za motorna vozila gde je moguća velika razlika u brzini kretanja automobila. Svaka različita brzina utiče na bezbednost saobraćaja, pa vozač ne sme da menja način vožnje, osim u slučaju izbegavanja neposredne opasnosti - objašnjava profesor Vujanić za "Informer".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikom nista

    4. septembar 2017 | 21:20

    Prvo sredite puteve i sredite narodu velike plate da imate od cega da im uzmete

  • Zdravko

    4. septembar 2017 | 21:09

    Kada ce biti zakrpljene rupe na putevima???

  • Aca

    4. septembar 2017 | 11:43

    - Prema zakonu, vozač je dužan da brzinu kretanja prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, STANJU vozila i tereta...ZNACI ONAJ KOJI VOZI FICU PLACA KAZNU???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA