≫ 

DECA U SRBIJI NESTAJU NA 48 SATI! Novi stravičan trend širi se preko facebooka, čuvajte svoje klince

Ovaj bolesni viralni trend takođe daje dodatne poene za svaku objavu na društvenim mrežama dok deteta nema. Poželjno je, znači, da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete

  • 11

Među mlađim generacijama se pojavila nova igrica koja je prestravila sve roditelje, a zove se "Izazov - 48 sati" i trend je koji kruži Fejsbukom. Pravila igre ohrabruju dete da pobegne od kuće i nestane na dva dana.

Lazar iz Kaluđerice pronađen na Novom Beogradu: Evo gde je bio i šta je radio 5 dana

"Plavi kit" nastavlja da tera decu na samoubistvo: Opasna igrica stigla i na Kosovo

Ovaj bolesni viralni trend takođe daje dodatne poene za svaku objavu na društvenim mrežama dok deteta nema. Poželjno je, znači, da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete.

Kada ispune zadatak, klinci se vraćaju kući, a roditelji srećni što im je dete živo, prelaze preko svega.

Slične bolesne igrice su se pojavljivale u zapadnoj Evropi i pre nekoliko godina, pa je tako prethodnica ovakvih igrica 2015. godine imala naziv "Igra 72 sata", u kojoj su deca nestajala na period od 72 sata.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Sve više tinejdžera u Srbiji opsednuto je ovom igrom, samo se o tome ne priča jer roditelji prećutkuju da im je dete bežalo od kuće. Sve počinje tako što klinci dobiju zadatak da pobegnu od kuće na 48 sati, a pobednik je ko izdrži duže. Poželjno je da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete, jer im to u igrici daje dodatne poene. Neki se vrate nakon jednog dana, neki tek nakon što roditelji angažuju policiju, ali kad se vrate uglavnom kažu da su imali ljubavnih problema, a mama i tata onda mole policiju da se sve zataška - kaže izvor upoznat za detaljima ove bizarne igre.

Psiholog Branka Tišma kaže da ova igra datira još od 2015. godine, pa je imala malu pauzu a sada je opet u trendu. Po njenim rečima deca se upuštaju u ovakve izazove da ih drugari ne bi nazivali kukavicama.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Oni su u tim godinama kada im je zanimljivo da se čikaju i provociraju. zato deca pristaju na ovaj izazov , kako bi drugovima pokazali da se ne plaše. Roditelji moraju da prate svoje dete i da reaguju na svaku promenu u ponašanju, a posebno ako im deca do dugo u noć ostaju za kompjuterom - kaže Tišma.

Dodala je da ovu opasnost dodatno pogoršava činjenica da drugovi begunca nikada ne otkrivaju, ni razloge zašto je on pobegao i gde se nalazi.

Postoje indicije da je i Lazar Ristevski (19) iz Kaluđerice prošle nedelje pobegao od kuće baš pod uticajem igre "48 sati". On je sate i sate provodio na internetu i društvenim mrežama i sajtovima, a nestao je bez posebnog razloga. Vratio se kući nakon pet dana kao da ništa nije bilo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С

    20. oktobar 2017 | 11:56

    А и поједини коментари су јаки. Чим неко помене батине минуси пљуште. Е, па драге демократе или боље речено, неодговорни родитељи, тако ће бити, све док глумите лудило. За такве ствари, прво батине, па одузимање свих апарата комуникације. А свако кашњење, зна се. А о правима било које врсте, разговор кад понашање буде како доликује детету. Ово говорим као мати, ТРОЈЕ Богу хвала одрасле здраве, добре и успешне деце. Дете се воли као очи у глави, и зато сте дужни да га чувате, а и сачувате, од данашњег лудила. Оправдања нема. Али га почнете васпитавати одма кад изађете из породилишта, а не са десет година.

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    20. oktobar 2017 | 10:29

    Ovo sve dolazi sa bolesnog zapada

  • Ceca

    20. oktobar 2017 | 09:56

    A ja bi ga posle kaznila zabranom interneta do punoletstva pa nek proba opet da bezi od kuce...ma mnogo je lepse bilo dok smo mi odrastali bez interneta...takve i slicne gluposti nisu nikome padale na pamet...bili smo kreativniji,mnogo vise smo se druzili...ova deca danas neznaju nista drugo nego da vise na drustvenim mrezama po ceo dan...to roditelji pod hitno moraju uzeti pod kontrolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA