PUŠAČI UZVRAĆAJU UDARAC: Nemojte da se lažemo, radimo više od foliranata bez cigareta (KOMENTARI)

Moja koleginica (nepušač) kad ode u kuhinju po kafu, Bog je zaboravi.... Ća, ću, ća, ću sa svakim ko dođe po kafu

  • 94

Pušačima nikako ne treba prisvojiti manju produktivnost na poslu od nepušača, isričiti su čitaoci Telegrafa.rs koji su ispod teksta "Da li pušači rade manje od nepušača? Velika dilema, stalne rasprave i konačno pitanje - DA LI BI ZBOG TOGA TREBALO KORIGOVATI PLATE?", poveli polemiku koja se nije srela ni na jednom okruglom stolu.

Da li pušači rade manje od nepušača? Velika dilema, stalne rasprave i konačno pitanje - DA LI BI ZBOG TOGA TREBALO KORIGOVATI PLATE?

Tekst koji smo objavili sinoć, izazvao je lavinu komentara - što nepušača koji smatraju da su pušači manje produktivni, što pušača koji su glasni u tome da zbog nikotinske navike nikako ne zapostavljaju posao.

Pušači su složni u tome da su čak produktivniji od nepušača koji tokom radnog vremena, takođe, prave pauze za kafu, za čaj, tračarenje a i ne mogu da garantuju da ako neko sedi na radnom mestu zaista svoj posao i obavlja.

Iz iskustva znam da većina pušača često izbaci veći posao od nepušača baš zbog tog prebacivanja, ali su nepušači i dalje zajedljivi. Napravite procenu među radnicima koji rade u normi i videćete ko prebacuje normu i za koliko - stoji u jednom od pregršt komentara.

Telegraf.rs

S tim u vezi, jedan od čitaoca koji se potpisao kao čika Jova kaže:

Poznajem ljude koji ne puši ali i ne rade. Šetaju, nose abrove, prisluškuju, cinkare... Ima i među pušačima takvih. Ne treba generalizovati.

Kad smo već kod abrova, čitaoci pišu i ovo.

Moja koleginica (nepušač) kad ode u kuhinju po kafu i bog je zaboravi.... Ća,ću,ća,ću sa svakim ko dođe po kafu. Tako dva puta na dan ode sat vremena dok si rekao "keks". A tek kad ode po svoj specijalni čaj, bar jednom na dan, to je tek ritual i ubijanje vremena. Ali nikom nista, za to ne mora da kuca vreme kao mi pušači, ali kad se glasalo da se uvede kucanje vremena za pušače digla je i noge i ruke.

Foto-ilustracija: Pixabay

Pušači kažu i da je priča da oni manje rade samo prebacivanje lopte u komšijsko dvorište.

Neko puši i za 5 sati efektivnog rada uradi više i kvalitetnije od nekog nepušača koji radi 12 sati, i ima tih pola časa pauze... Tako da je to samo prebacivanje lopte u komšijino dvorište, pokrivanje sopstvenih nesposobnosti, lenjosti, ili šta već... Ima neradnika i jednih i drugih - jasan je jedan od naših čitaoca.

Drugi dodaje i šta utiče na produktivnost:

Naučno je dokazano da je čovek produktivniji ako napravi 5 min pauze na svakih sat nego ako radi kao robot bez prestanka. Ta studija nije imala veze sa pušačima... Eto, toliko...

Među komentarima se našao i jedan čiji je autor, očigledno, poslodavac i na neki način i jednoj i drugoj grupi "zapušio" usta

- Uopšte ne razumem celu tu farsu oko toga da li je neko pušač ili nije kada je posao u pitanju. Gleda se produktivnost, kvalitet rada i kvanitet postignutog. Zaista nema veze da li neko puši ili ne. Ako grešim ide iz mog džepa, mada ću uvek plaćati radnike po učinku. Bonusi, povišice, nagrade... Sve ide kao nagrada za dobro urađen posao. Dok su na poslu imaju pravila koja se poštuju, a da li će svoju pauzu iskoristiti na jelo ili na cigaru - ne tiče me se.

Uključite se i vi u komentare. Velika diskusija je u toku OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    25. oktobar 2017 | 13:59

    Ja i kolega smo pusaci, radimo za 4 nepusaca. Tako da su to samo glupe price koje plasiraju zadrti ljudi, ogorceni na pusace.

  • Svemirka

    25. oktobar 2017 | 16:15

    E, a moj kolega nepušač tri puta dnevno ide u toalet i svaki put se zadrži ravno pola sata, i tako svaki dan! Eto, čovek ne puši, al u toaletu verovatno čita vesti, roman.. 😅😅😅

  • Srbich

    25. oktobar 2017 | 16:15

    vise mi smetaju zivotinje na javnom mestu nego pusaci. Obrazlozenje: sedite pijete kafu u nekom kaficu i dim cigareta ne primecujete dok psa koji siri dlake dok se cese koje uzgred padaju u solju sigurno svi vide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA