Vozovi barskom prugom ponovo mogu da idu 100 kilometara na sat

Obnova barske pruge je počela 15. jula 2016. godine posle pune četiri decenije, a radove je izvela kompanije RŽD Internešnal

  • 2

Završeni su radovi na modernizaciji dela barske pruge od Resnika do Valjeva, u dužini od 77,6 km, a tom deonicom danas se provozala potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović sa predstavnicima Ruskih železnica.

Odgovor na zagonetku "dilema vagona" može da otkrije da li ste PSIHOPATA ili ne: Ko treba da pogine? (VIDEO)

Vozovi modernizovanom prugom ponovo mogu da idu brzinom od 100 km na sat.

Ministarka se ruskim dizel motornim vozom, koji je nabavljen u okviru ruskog kredita, vozila od Vreoca do Valjeva zajedno sa potpredsednikom Ruskih železnica Aleksandrom Mišarinom, generalnim direktorom RŽD Internešnal Sergejom Pavlovim i predstavnicima medija.

Modernizacija pruge Resnik - Valjevo u dužini od 77,6 kilometara, na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Bar, završena je u roku, 13. novembra, a redovan železnički saobraćaj na tom delu barske pruge uspostavljen je juče.

Ugovorena vrednost radova na modernizaciji pruge Resnik - Valjevo je 79,9 miliona dolara, a radovi su finansirani iz ruskog kredita čija je ukupna vrednost 800 miliona dolara.

Obnova barske pruge je počela 15. jula 2016. godine posle pune četiri decenije, a radove je izvela kompanije RŽD Internešnal.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Projekat je uradio Saobraćajni institut CIP i radovi su obuhvatilii rekonstrukciju trupa pruge, gornjeg stroja koloseka, dva tunela i 17 mostova, kontaktne mreže, S S i TT sistema, kao i remont svih infrastrukturnih objekata dužž pruge, uključujući i 10 stanica.

Pruga Beograd-Bar kroz Srbiju je duga 287 kilometara, a puštena je u saobraćaj 1976. godine.

Ruski kredit obuhvata modernizaciju i gradnju Pančevačke pruge, šest deonica na Koridoru 10, obnovu barske pruge od Resnika do Valjeva, prugu Stara Pazova - Novi Sad i nabavku 27 novih dizelmotornih vozova iz Rusije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA