EPIDEMIJA MALIH BOGINJA U NIŠU: Obolelo petoro dece

- Sva deca kod koje je potvrđeno da boluju od malih boginja nisu vakcinisana - kaže prof. dr Veličković

  • 4

Male boginje potvrđene su kod petoro Nišlija, potvrđeno je u Inistutu za javno zdravlje u Nišu. Prema rečima prof. dr Zorana Veličkovića, načelnika Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Institutu za javno zdravlje u Nišu, u pitanju je petoro dece.

Epidemiju malih boginja je nemoguće zaustaviti: Uznemirujuće izjave, najviše su oboleli predškolci

- Stigli su rezultati sa Torlaka kojima je potvrđeno da petoro dece boluje od malih boginja. U toku dana biće prijavljena epidemija malih boginja. Sva deca kod koje je potvrđeno da boluju od malih boginja nisu vakcinisana, kaže prof. dr Veličković.

On najavljuje da će Institutu "Torlak" sutra poslati na analizu još četiri uzorka osoba za koje se sumnja da su obolele od malih boginja.

Veličković kaže da je procenat vakcinisane dece u Nišu i dalje nezadovoljavajuć jer je MMR vakcinu primilo oko 80 odsto dece. Epidemiolozi su radili istraživanje koje je pokazalo da u Nišu ima preko preko 9.000 dece koja nisu primili nijednu dozu vakcine.

Daljinac

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALEKSANDAR

    23. novembar 2017 | 10:41

    Stigne poziv da se decavakcinisu...i onda kada treba da se zakaze....zovite utorkom...i naravno zauzetoo dva sata...kada dobijete veze,kazu zovite sl.utorka svi termini su popunjeni i tako vec mesec dana...i kada je nama vec nekako bio zakazan termin...sin nam se dan pre toga dobio temperatu.I sada cekamo da ozdravi idaprodje4-5dana dabi mogli dazakazemo,samo se nadam danecemo opet isto

  • mare

    23. novembar 2017 | 10:40

    Obolelo petoro i epidemija???

  • hmm

    23. novembar 2017 | 11:48

    Hahahahahahahah e cirkus keve mi....😂😂😂😂koje fore koristite... pravi kolorado..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA