≫ 

Avionu Air Srbije otpao deo letelice na letu Sofija - Beograd

Bugarska vazduhoplovna istražna jedinica, koja radi u sklopu Ministarstva saobraćaja u Sofiji, ovaj slučaj tretira kao ozbiljan incident, a istraga je u toku

  • 16

Bugarska avijacija prijavila je incident koji se nedavno dogodio na njihovom vazdušnom prostoru, naime putničkom avionu Er Srbije marke ATP-72-200 padali su delovi s aviona dok je leteo iznad Sofije.

Nesvakidašnji potez pilota: Avion prinudno sleteo da bi putnici išli u toalet

Kako navode incident se dogodio 26. novembra 2017. godine, ali tek su sad ove informacije dospele u javnost. Bugarska vazduhoplovna istražna jedinica, koja radi u sklopu Ministarstva saobraćaja u Sofiji, ovaj slučaj tretira kao ozbiljan incident, a istraga je u toku.

Prema izveštaju avion na letu JU-172, je trebalo da leti od Sofije do Beograda, kada je pilot na visini od 10.000 metara čuo boku koja je dopirala iz zadnjeg dela aviona. Zbog tehničkih problema nakon 20 minuta avion se vratio na aerodrom u Sofiji, a posada i putnici bili su nepovređeni.

U bugarskom izveštaju stoji da su na srpskom avionu uz intezivne vibracije i buku, otpadali delovi u toku leta!

Er Srbija koristi tri vrste aviona oznake ATP-72-200c, koji važe kao bezbedni i pouzdani. Postižu brzinu od 510 kilometara na čas, sa kapacitetom od 66 putnika.

Poslednji ozbiljan incident u bugarskom vazdušnom prostoru dogodio se u oktobru kada je avion bugarskog Er čartera ostao bez motora usred leta.

Air Serbia je još jutros dobila pitanja iz naše redakcije na ovaj događaj, ali smo zasad bez odgovora.

Daljinac

(Telegraf.rs/sofiaglobe.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    8. decembar 2017 | 16:19

    Hvala bogu što imamo vrhunske pilote i sve se dobro završilo.

  • 2000

    8. decembar 2017 | 17:05

    Srpski avioni lete iako se raspadaju a drugi se ruše potpuno celi.

  • gaga

    8. decembar 2017 | 16:09

    otpadne krilo, rep, trup......vrlo vazno.letimo mi i bez toga.nas avion, nasa stvar,sta njih briga sta nama otpada iz aviona.jel se srusio, nije.....cao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA