Ko je dao rekordnu novogodišnju donaciju Crvenom krstu: 10 kamiona robe i 60 hiljada pelena (FOTO)

Ova najveća pojedinačna novogodišnja donacija obuhvata garderobu, zimsku obuću, školski pribor, sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju, ali i 60 hiljada pelena

  • 18

Kompanija Delez Srbija donirala je danas 10 kamiona robe u vrednosti od čak 120 hiljada evra Crvenom krstu Beograd.

Ova najveća pojedinačna novogodišnja donacija obuhvata garderobu, zimsku obuću, školski pribor, sredstva za ličnu higijenu, kućnu hemiju, ali i 60 hiljada pelena.

Ovom velikom humanom novogodišnjom akcijom, kompanija Delez Srbija, inače vlasnik Maxi, Tempo i Shop&Go radnji podsetila je sve na solidarnost i brigu o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji. Prilikom današeg svečanog uručenja donacije predstavnici Crvenog krsta uručili su kompaniji Delez specijalnu zahvalnicu.

- Jako smo srećni što nam se godina završava ovolikom donacijom kompanije Delez. Ovakva pomoć je za nas od izuzetnog značaja, jer je to istovremeno i znak podrške i prepoznavanja našeg rada, ali i višegodišnje saradnje sa kompanijom Delez. Znamo da će nam naredna godina u raspodeli pomoći biti mnogo lakša, upavo zahvaljujući ovoj donaciji. Želja Crvenog krsta, kao najstarije humanitarne organizacije u Srbiji je da se i ostale kompanije ugledaju na primer humanosti koji kompanija Delez Srbija ovakvim akcijama daje - rekla je Ivana Marisavljević-Dašić, sekretarka Crvenog krsta Beograd.

Foto:Mario Marković

Inače kompanija Delez Srbija je najveći donator hrane u Srbiji. Godišnje ovaj trgovinski lanac donira preko hiljadu tona svežeg voća i povrća, kao i osnovnih životnih namirnica. Nedavno su dobili i posebnu zahvalnost Foruma za odgovorno poslovanje zbog učešća njhovih zaposlenih u volonterskim akcijama u Beogradu.

Foto:Mario Marković

- Društvena odgovornost i briga o zajednici u kojoj poslujemo je naše strateško opredeljenje koje se redovno realizuje tokom cele godine. To radimo zajedno sa našim potrošačima, kao i zaposlenima i dobavljačima. Ove godine donirali smo preko hiljadu tona hrane, ucestvovali smo u velikom broju humanitarnih i volonterskih akcija, a sada Crvenom krstu doniramo robu u vrednosti od 120 000 evra u okviru koje, posebno želim da naglasim, ima 60 000 pelena. Prilika da jednu uspešnu godinu završite na ovakav način jeste naša najveća radost, tada vaš posao dobija pun smisao jer pomažete onima kojima je pomoć najpotrebnija - izjavila je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    28. decembar 2017 | 11:08

    Bravo za donaciju, medjutim, povedite malo računa i o svojim radnicima, plate su im male, jako male

  • Deša Vranje

    28. decembar 2017 | 11:52

    Lepa vest.Bravo za njih.Moja duboka zahvalnost.

  • Donja Murtulica

    28. decembar 2017 | 17:17

    Bravo za Delez, hvala im u ime mnogih siromašnih, kojima će ova pomoć biti dragocena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA