Albanski novinar s Kosova kritikovao teroriste OVK, sad prolazi kroz pakao jer je "četnik i srpski špijun"

Novinar se našao na udaru javnosti jer je istakao da Kosovo ne može da tretira teroriste koji su napali Kumanovo kao heroje

  • 8

Kosovski novinar

Parim Oluri okarakterisan je kao srpski špijun, udbaš i četnik nakon što je objavio tekst u kome je kritikovao odluku samoproklamovane kosovske vlade da nagradi rođake Albanaca osuđenih za učešće u terorističkom napadu u Kumanovu 2015. godine.

GAREŽ I IZREŠETANE KUĆE: Ovako izgleda Kumanovo posle krvavog obračuna (FOTO)

Nakon što je sud u Skoplju, početkom novembra, izrekao doživotne robije za sedam od ukupno 37 Albanaca optuženih da su učestvovali u dvodnevnom napadu na Kumanovo, samoproklamovana kosovska vlada odlučila je da nagradi njihove porodice sa 219.000 evra. Kao objašnjenje je navedeno da su mnogi od njih bili članovi OVK, koja je započela rat sa Srbima tokom kasnih devdesetih.

Oluri, koji vodi sajt Insajderi, osudio je ovu odluku istakavši da nagrada šalje pogrešnu poruku i da Kosovo ne može da tretira pojedince koji su učestvovali u napadu na drugu državu kao heroje.

Kao odgovor na ovaj stav, neistomišljenici su pozvali na ubistvo Olurija, a pojavila se i slika novinara sa srpskom zastavom u pozadini, a on je nazvan srpskim špijunom, udbašem i četnikom, a govo ubistvo i nazivaju ga četnikom.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    1. februar 2018 | 19:02

    Dodji ti u Srbiju bice ti bolje i bezbednije. Bezi odatle sto pre, inace ode glava i sam znas. Udario si u osinje gnezdo.

  • Eureka

    1. februar 2018 | 18:21

    Pošteni čoveče izdrži ,mogu misliti kako mu je

  • Tarik

    1. februar 2018 | 18:16

    Cist dokaz ko je bio kriv u ratu sa Siptarima. Bravo momak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA