U Despotovcu porodična epidemija malih boginja: Zaražena cela porodica

U Pomoravskom okrugu raste broj obolelih od malih boginja, sada ih je 13, četvoro više nego pre pet dana

  • 4

U Pomoravskom okrugu raste broj obolelih od malih boginja, sada ih je 13, četvoro više nego pre pet dana, a u opštini Despotovac proglašena je i porodična epidemija.

Žena iz Novog Pazara preminula usled komplikacija, ona je deseta žrtva morbila

- Od 22 uzorka poslata Institutu ''Torlak'', 13 je bilo pozitivno - izjavio je epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Ćupriji dr Ivica Jocić.

Oboleli su sa područja grada Jagodine i opština Ćuprija, Despotovac i Paraćin, bilo je obolelih i sa područja drugih mesta koja ne pripadaju Pomoravskom okrugu, iz Aleksinca i Beograda, naveo je Jocić.

VIŠE DECE MEĐU ZARAŽENIMA, NAJVIŠE NEVAKCINISANIH

Foto-ilustracija: Profimedia

On je istakao da je u opštini Despotovac, u jednoj višečlanoj porodici obolelo četvoro članova i tu je, u sredu, proglašena porodična epidemija. Nekoliko obolelih je, zbog težine bolesti, upućeno na lečenju u Klinički centar u Kragujevcu, kazao je Jocić.

Načelnica Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti u Ćupriji dr Vesna Stefanović, izjavila je ranije da među obolelima ima osoba svih uzrasta, više je dece, "a oboleli su, uglavnom, nevakcinisani ili nepotpuno vakcinisani".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. mart 2018 | 12:35

    Mi se mnogo zezamo,secate se Variola Vera, neverujemo medicini i kad nam se nesto desi prvi njih zovemo

  • Земунац Алекса

    25. mart 2018 | 20:52

    Нека их лече Маја Волк и Јелена Карлеуша кад слушају њихове мудре савете, доктори и онако не знају ништа. Мало соде бикарбоне и нема рака, мало вруће воде и нема богиња.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA