Uhapšeni krivci za uništavanje 70 košnica u Kikindi, zanemećete kada čujete zašto su to uradili

Oni su pre dva dana u noćnim satima upali na pčelinji posed

  • 19

Huligani koji su pre dva dana uništili pčelinjak porodici Radivojše iz Kikinde, uhvaćeni su nedugo nakon nemilog čina koji je zaprepastio meštane na severu Banata. Kako je saopšteno Telegrafu od strane izvora bliskog istrazi, reč je o dvojici maloletnika, dečacima od petnaest godina koji su se na huliganstvo odlučili iz čistog besa.

Oni su pre dva dana u noćnim satima upali na pčelinji posed, a potom su iz samo njima znanih razloga potpuno uništili 70 košnica, polomili i isprevrtali pčelinje kutije.

Željko Radivojša, pčelar iz Kikinde zaprepašćen je bio slikom kada je ugledao svoj pčelinjak.

"Ko ubije pčelu, ubio je Božijeg slugu": Vandali uništili 70 košnica, porodica iz Kikinde očajna - stići će ih kazna (FOTO)

- Ne žalim da iko sazna kako se osećam. Mnogo bi mi bilo lakše da su ukrali pčelinje zajednice, hajde imaće neke koristi, ali ovo ne razumem?! U pitanju su maloletna lica, a ti isti maloletnici komšiji pored mene su provalili u vikendicu i ukrali alatke -očajan je profesor fizike Željko Radivojša.

Saša Čolak, predsednik kikindskih pčelara, kaže da se ovako nešto nikada nije dogodilo.

Uništeno 70 košnica u Kikindi. Načinjena šteta u vrednosti od 500.000 dinara Foto: Privatna arhiva/porodica Radivojše

- Šta je ovo u Kikindi, ljudi moji? Moram da kažem! Nema većih životinja od ljudi, preciznije neljudi. Danas sam imao priliku da vidim nešto što u svom veku video nisam. Kolegi Željku Radivojši iz Kikinde su neke životinje u ljudskom obliku kompletan pčelinjak od preko 70 košnica poizvrtali. Ono je bilo katastrofa i pogledati. Trebalo nam je sigurno sat, sat i po nama trojici da prikupimo nastavke, saće, ramove, pčele.... Jedva smo ih sakupili -rekao je Čolak.

Kako smo uspeli da saznamo, maloletnici su na posed ušli kako bi ukrali med, ali kako nisu mogli uspešno da sprovedu akciju i kada su pčele počele da ih napaduju, oni su iz besa krenuli da ruše košnice.

Prema zapisniku PU u Kikindi, šteta na pčelinjaku procenjena je na oko 500.000 dinara. Kako nam kaže vlasnik pčelinjaka, pitanje je da li se šteta uopšte može nadoknaditi, ovo je dugogodišnji porodični rad, pčelinjak je uništen, pčele su uginule, kao i sav naš višegodišnji trud i rad.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    5. april 2018 | 12:38

    Moj prvi komsija je prosle godine podneo tuzbu protiv roditelja jednog malog huligana ( 16god)iz naseg kraja,naime covek tek sto je renovirao kucu i fasadu ,pametnjakovic je bukvalno sutradan uvece dosao i celu jednu stranu koja je do ulice ispisao koje kakvim glupostima ( Srbija,svi na jug , itd. ). Sud je doneo presudu o nadoknadi stete od 460 000 dinara. Cuo sam da su roditelji morali da dignu kredit da bi isplatili stetu.Kad klepis roditelja po dzepu za ono sto je uradio njegov mezimac nema boljeg vaspitanja...

  • Dragan

    5. april 2018 | 11:41

    Treba njihovi roditeji svu stetu coveku platiti. Ili ich u zatvor strpati.

  • Mil

    5. april 2018 | 22:02

    Kupiti 70 sanduka sa pcelama sabrati godisnji prinos meda i sbve tatice da plate. Svake godine na dan zlocina pokloniti tatama po 1. kg meda da se zaslade i podsete na medeni dan njihovih princeva. Medene princeve poslati na Taru kao drvosece par godina da ih drvosece i medvedi nauce kako se dolazi do meda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA