≫ 

Srceparajuće scene u Beloj Crkvi: Otac snimao predaju deteta majci koja ga vuče po zemlji, dečak se otimao i vrištao dozivajući tatu (VIDEO)

Vanja Čolak objavio je video, nastao ispred Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi, na Fejsbuku

  • 42

Niko ne voli da vidi i čuje kada dete plače, otima se i urla. A još ako se to dešava po naredbi institucija, kada dete treba da se preda drugom roditelju, sve je teže. Vanja Čolak okačio je na Fejsbuku video nastao ispred Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi

Detalji tragedije u Banjaluci: Majka Darija digla ruku na sebe kada je čula da joj je jedinac Pavle (10) poginuo, njeno srce nije izdržalo bol (FOTO)

Dok je čekao da sina Konstantina predaju majci, snimao je video i komentarisao da se sve radi na silu i da dete neće kod majke. Čuje se njegov komentar da je dečak astmatičar. Video traje oko 25 minuta. Policajci i predstavnici Centra za socijalni rad ga upozoravaju da mora da se skloni. U tom trenutku iz zgrade se čuje dečak koji ne prestaje da vrišti.

Tek pred kraj snimka vidi se dete, koje navodno majka, pokušava da uvede u automobil. Dečak se otima, na betonu je i sve vreme glasno doziva oca, dok majka pokušava da ga podigne.

- Gledajte ovo šta rade detetu! Na silu ga vuku! Gledajte šta mu rade! Srbijo, gledaj! Oduzimaju mi dete sud, i majka, po rešenju koje ima, a dete neće da ide kod nje - čuje se na snimku, dok policajci pokušavaju da ga udalje sa lica mesta.

Scene kada majka pokušava da izvede dete iz zgrade su u poslednja dva minuta snimka:

Posle ovog nemilog događaja Čolak kaže da jako pati zbog odlaska sina.

- Starateljstvo nad detetom pripalo je majci, a ja imam pravo da ga viđam dva puta mesečno, na dva sata i to u prostorijama Centra za socijalni rad u Gornjem Milanovcu. Moj sin ne želi da ode, plakao je, vrištao, cela Srbija je to videla - kaže on za Telegraf.

Sa druge strane, majka deteta objašnjava da je otac dobio zabranu prilaska zbog nasilničkog ponašanja i da bi sve bilo mnogo mirnije da on ne manipuliše sinom svaki put kada se vide.

- Morala je da bude tako stresna primopredaja, jer su prethodno bila zakazana četiri izvršenja i svako je otac ometao. On je zloupotrebljavao dete i zato se juče tako uzbudio. Kada je ušao u kola sve je bilo u redu. Rekao je: "Izvini, mama", i nije uopšte plakao. Prošli smo jako težak period, sada će sve da se slegne, a najbitnije je da je dete dobro i da je uz mene - kaže majka dečaka za Kurir.

Čolak kaže da je dete nesrećno jer je majka nad njim bila nasilna, što se, kako kaže, vidi i na snimku i dodaje da su optužbe bivše supruge za nasilničko ponašanje prema njoj lažne.

Da li je Centar za socijalni rad doneo pravu odluku, ne znamo, ali se nadamo da je ona zaista bila u najboljem interesu deteta. Želimo da verujemo da detetu neće ostati posledice ovakve promene doma i porodičnog okruženja.

Da li je sve ovo vredelo njegovih suza i plakanja? I da li je sve moralo baš ovako da se odigra?

Pogledajte VIDEO: Reakcija čoveka koji je saznao istinu o svojoj porodici

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    25. april 2018 | 17:07

    Najezila sam se ,zalosno je takvo maltretiranje deteta ,treba ukinuti socijalne sluzbe ,tako se ne postupa sa decom !

  • Milan

    25. april 2018 | 16:32

    "Rekao je: "Izvini, mama", i nije uopšte plakao." koji bolesnik je ovoj psihopati mogo da da dete???

  • Srbin

    25. april 2018 | 16:56

    U Srbiji otac i porodica vise ne postoji i zbog toga je sve vise nasilja sa smrtnim ishodima .Zakon je nakaradan i daje kontra efekte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA