≫ 

Poslednji čuvar Zejtinlika i najveći Srbin, živa legenda deka Đorđe danas puni 90 godina (FOTO)

Njega su pre nekoliko godina sahranili u novinama, ali je preživeo glasine na društvenim mrežama

  • 23

Čuvar srpkog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, Đorđe Mihajlović koji je do sada nekoliko puta sahranjivan, danas je napunio 90 godina.

Bili smo sa poslednjim čuvarom srpskog groblja na njegov 90. rođendan: Pre tri godine su me sahranili, ali i to sam preživeo (FOTO)

Njega su pre nekoliko godina sahranili u novinama, ali je preživeo glasine na društvenim mrežama. Prema komentarima na Fejsbuku, dobar deo korisnika ni sad nije siguran da li je deka živ, ali su želje i čestitke jednoglasne u tome "da nam poživi što duže".

Đorđe Mihailović odlikovan je Ordenom srpske zastave drugog stepena i Ordenom Svetog Save prvog stepena. Raša Perić posvetio je pesmu čuvaru Zejtinlika, Đorđu Mihailoviću, "Maršira svu noć".

O deda Đorđu 2013. godine snimljen je i dokumentarni film "Poslednji čuvar".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S. M.

    1. maj 2018 | 15:27

    Pre nekoliko dana sam bio sa rezernim vojnim starešinama iz Krusevca u poseti Zejtinliku. Primio nas i vodio Djordje. Svi smo mu se divili i klanjali za onakvu brigu o groblju i junacima koji su na njemu sahranjeni. Dordju je danas rodjendan puni 91 odinu. Svaka mu čast zaslužuje sva priznanja države Srbije.

  • Daca

    1. maj 2018 | 15:49

    Ziv i zdrav nam bio jos puno godina!

  • Maxima

    1. maj 2018 | 15:39

    Zivi nam zivi nam zivi.... Jos dugooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA