Vanredna situacija u Ivanjici nakon nezapamćenog nevremena: Potopljeni centar i okolna sela, maline desetkovane (VIDEO)

U subotu su jaka kiša i grad pogodili centar Ivanjice i okolna sela, a šteta je pričinjena na malinjacima i voćnjacima

  • 6

Na sednici Štaba za vanredne situacije Opština Ivanjica proglašena je vanredna situacija u četiri mesne zajednice: Ivanjica, Bukovica, Opaljenik i Prilike.

Za glas zapadne Srbije, zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, izjavio je da je ovakva odluka doneta nakon nezapamćenog nevremena koji je pogodio ovaj kraj.

Nevreme pogodilo ivanjička sela: Grad iznenadio meštane, ne zna se kolika je šteta

- Zbog grada koji je padao duže od dvadestet minuta stradali su malinjaci, a obilne padavine poplavile su ulice i objekte. Još uvek ima neprohodnih putnih pravaca jer je voda uslovila pokretanje pojedinih klizišta. Da li će biti proglašena vanredna situacija i u drugim mesnim zajednicama koje su zahvaćene nevremenom znaće se nakon obilaska celokupnog područja ivanjičke opštine - izjavio je Mitrović.

U subotu su jaka kiša i grad pogodili centar Ivanjice i okolna sela. Nezapamćena oluja počela je oko 18 časova i 45 minuta, a prema rečima očevidaca takvu kišu ne pamte godinama unazad.

Zajedno sa kišom padao je i grad veličine oraha u tri navrata više od 15 minuta.

Mitrović je rekao da je ceo centar opštine potopljen, jer zbog ogromne količine vode kanalizaciona mreža nije mogla ispravno da funkcioniše.

- Ulice su potopljene, sad se polako suše, ali imamo veliki broj intervencija u domaćinstvima, jer je voda ušla u podrume kuća. Sve ekipe su na terenu i radimo sve što je u našoj moći da pomognemo građanima - izjavio je ranije danas Mitrović za Glas zapadne Srbije.

On je istakao kako je šteta u malinjacima i voćnjacima sigurna.

- Kakvo je tačno stanje znaćemo u ponedeljak. Protivgradni strelci su uradili sve što je bilo neophodno, ispaljeno je 100 protivgradnih raketa, što nije sprečilo grad, ali je pomoglo da šteta ne bude još veća. Ne smem ni da zamislim, koje veličine i koliki bi grad padao da nismo ispalili protivgradne rakete - naglasio je Mitrović.

Nevreme u Ivanjici napravilo je i manje materijalne štete na krovovima kuća i automobilima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • krle

    6. maj 2018 | 14:12

    Nisam strucan i ne poznajem 'gradivo', pa bih zamolio da mi neko objasni zasto malinari svake godine kukaju na grad koji ubija useve. Da li postoji mogucnost da se postavi zastitna mreza? Ili je to za maline neizvodljivo?

  • Johnny Repp

    6. maj 2018 | 18:09

    Pa gde se izgubiše onih 14.000 protivgradnih raketa iz susedne vesti ?

  • Slavko

    7. maj 2018 | 17:19

    Moguće ali skupo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA