Ambasador Belorusije u Srbiji Valerij Briljov izjavio: Obožavam Srbiju, Bor je prelep, a RTB izuzetan

U RTB-u rade vrhunski stručnjaci, kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto. Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti

  • 0

- Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv - izjavio je beloruski ambasador Valerij Briljov nakon razgledanja borskog rudnika i topionice.

- U Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke „belaz“. Prednost je beloruskim kamionima data zbog kvaliteta koji je ravan konkurenciji, ali i cene koja je znatno niža - rekao Blagoje Spaskovski.

Foto: Promo

Ističući zadovoljstvo što može da ugosti visokog predstavnika zemlje u kojoj se izrađuju kamioni – teškaši za prevoz kriveljske i majdanpečke rude bakra, generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski je, prilikom susreta sa beloruskim ambasadorom Valerijom Briljovom, podsetio na činjenicu da se o Belorusiji puno zna u Boru upravo zbog firme "Belaz".

Kada je RTB opredeljivao čije će kamione nabaviti za transport rude i jalovine, prednost je dobio beloruski „belaz“ jer mu je kvalitet ravan konkurenciji, a cena znatno niža. Radnici su danas zadovoljni kamionima koje voze, kvalitetom, amortizacijom, pa i klima uređajima u kabinama. Menadžment je, s druge strane, zadovoljan učincima. Zato smo unificirali opremu i danas u Boru i Majdanpeku ukupno rade 42 kamiona-dampera marke „belaz“. Verujem da će i buduće nabavke biti kod ovog proizvođača i isporučioca opreme, upravo zbog kontinuiteta unifikacije i lakšeg servisiranja i održavanja opreme – istakao je Spaskovski.

Foto: Promo

Imam 58 godina i prvi put u svom životu vidim šta je pravi rudnik - rekao je beloruski ambasador Valerij Briljov nakon razgledanja borskog rudnika i topionice i dodao:

U RTB-u rade vrhunski stručnjaci, kompanija je izuzetna i sve je veoma čisto. Ljudski faktor je presudan da sve u Boru bude ovako savršeno i mislim da, sve što zamislite, zaista možete i ostvariti. Zaljubljen sam u Srbiju i ovaj kolektiv, a u Bor ću se svakako opet vratiti.

Foto: Promo

Da ambasador Belorusije u Srbiji, Njegova ekselencija Valerij Briljov zaista voli Srbiju i ljude koji žive ovde, te da nije reč o protokolarnoj diplomatskoj ljubaznosti kada u izjavi novinarima i doslovce kaže "zaljubljen sam u sve vas", govori podatak da se prilikom "osvajanja" još jednog u nizu diplomatskih mandata sa predsednikom Lukašenkom grčevito borio da dođe u Srbiju.

Naime, Valerij Briljov je svoj diplomatski rang "izvanredni i opunomoćeni ambasador Belorusije" ispekao u ondašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji u periodu 1998-2001. godina. I, pošto nije uobičajeno da ista osoba dvaput bude ambasador u jednoj zemlji, bilo je diskutabilno da li će 2017. Belorusiju moći da predstavlja opet iz Srbije, a to mu je, kako kaže, bila najveća želja.

Foto: Promo

- Rekao sam predsedniku Lukašenku da to više nije ista zemlja i tako se izvukao - ispričao je 15. maja u Boru, na tečnom sprskom, ambasador Briljov.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA