≫ 

Odluka Saveta za štampu

Odluka Komisije biće objavljena i na veb sajtu Saveta za štampu (www.savetzastampu.rs) i dostupna javnosti.

  • 1
Foto: Promo

Tekstom “Inženjer Ljubomir pucao sebi u glavu zbog teške bolesti? Detalji samoubistva na Voždovcu”, objavljenim 6. aprila 2018. godine, portal “Telegraf.rs”.

1. prekršio je tačku 5 Odeljka IV (Odgovornost novinara) Kodeksa novinara Srbije, po kojoj je novinar dužan da poštuje i štiti pravo i dostojanstvo dece, žrtava zločina, osoba sa hendikepom i drugih ugroženih grupa,

2. prekršio je i tačku 1 Odeljka (Poštovanje privatnosti), o obavezi novinara da poštuje privatnost, dostojanstvo i integritet ljudi o kojima piše.

Nalaže se portalu “Telegraf.rs” da ovu odluku objavi u roku od pet dana od dana dostavljanja odluke.

Odluka Komisije biće objavljena i na veb sajtu Saveta za štampu (www.savetzastampu.rs) i dostupna javnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    16. jun 2018 | 03:54

    Iskreno nisam nesto voleo Telegraf pre ovog objavljivanja, ali ste sada moj broj jedan. Svaka cast na ovome, uvek je najteze bilo priznati, a Vi ste to uradili. Bez obzira na to sto je ovo bila pravna regulativa, opste je poznato koliko se zakon postuje u ovoj zemlji, Vi ste ovim potezom postavili standard. Nadam se da ce se ovaj trend nastaviti, ne samo kod Vas, vec I kod drugih kuca koje se bave ovom vrlo odgovornom delatnoscu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA