Dokle će nas gađati ovi nerealni pljuskovi dok je napolju plus 30? Naš poznati meteorolog objašnjava šta nas čeka do kraja leta i ima poruku za Putina (VIDEO)

- Ovo je naročito tipično za jun, ali i u julu i avgustu možemo očekivati slično vreme - konstatuje meteorolog

  • 12

Velike vrućine, praćene sparinom, vremenske nepogode i lokalne poplave koje su nas zadesile, ne treba da nas brinu više nego što su nam zadale muka, jer su uobičajena pojava za jun mesec, pa i ostale letnje mesece, smatraju meteorolozi. Iza naglih grmljavina, pljuskova i crnih oblaka ne krije se nikakva veća nevolja ili, ne daj bože, apokalipsa.

Mnoge je juče ujutro uplašilo nebo zbog kojeg nam je u 10 ujutru izgledalo kao da je pao mrak. Kiša koja je pala nakon toga, poplavila je imanja i ulice po Srbiji, a nakon što je stala, donela i osetan pad temperature i zahlađenje.

Foto: Telegraf,Tanjug/Tanja Valič

Iz jakni smo danas nesigurni prešli na kratke rukave, pitajući se šta nas čeka do kraja dana. Ovakva "kolebanja" vremena, metorolog Nedeljko Todorović, smatra normalnim za ovo doba godine.

- Godinama, decenijama i stolećima unazad dešava se da veliku vrućinu prekine hladan vazduh  i obori temperaturu zbog čega padne kiša, dođe do plavljenja ulica i stvaranja lokalnih potoka. Ovo je naročito tipično za jun, ali i u julu i avgustu možemo očekivati slično vreme. Samo to vreme nikad nije skroz isto, ali liči jedno na drugo - konstatuje Todorović.

Svakodnevne promene bile su tipične za 2011. godinu, kada je, nakon sunčanog i vedrog jutra, svakog dana u podne padala kiša.

- Ni to se ništa ne razlikuje u odnosu na sadašnje promene, samo što sada ne dolazi do promena u isto vreme. Tokom jula i avgusta dolaziće do istih promena, samo što će biti faza od po nekoliko dana kada neće biti padavina koje će se smenjivati sa 7 do 10 dana kiša... - kaže poznati meteorolog.

PUTINOVA TEORIJA ZAVERE

Oni koji veruju u kemtrejlse i druge teorije zavere, nisu izdržali, pa su nepogode koje su zadesile Srbiju povezali sa Svetskim prvenstvom u fudbalu koje se održava u Rusiji. Drugi se na račun toga šale, pa kažu: "Putin rasterao oblake zbog fudbala, pa stigli kod nas".

A najpoznatiji meterolog na to kaže:

- To nema veze s životom. Pozdravite mi Putina, ali i Trampa jer oni su nemoćni pred silama prirode isto koliko i ja - kaže uz osmeh Todorović.

(S. V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    23. jun 2018 | 12:17

    Nas Srbe ako išta istrijebi to će biti naša arogancija i mišljenje ako imam diplomu ja sam najpametniji. Ja koliko znam Nikola Tesla nije imao diplomu sa fakulteta a ovi naši koji su imali u to vrijeme su ga smatrali budalom. Baš taj neki Tesla je dokazao da u prirodi sve emituje frekvencije, tj. oscilira. Tako da možete pravom frekvenciom srušiti most ili zgradu, isto tako možete uticati na klimu, ne možda na globalnom nivou ali na lokalnom sigurno da. Sva važnija Teslina istraživanja je pokupila Američka vojska tako da sad imamo HAARP ili "High Frequency Active Auroral Research" u prevodu kad prilagodimo Srpskom jeziku: Program Aktivnog Auroralnog istraživanja visoke Frekvencije. Da se razumijemo, uvijek su postojali vremenski "ekstremi" ali ovoliko često i u ovolikom obimu nikad.

  • Ljubica

    23. jun 2018 | 13:10

    Vreme ko vreme,kisa mora i treba da pada sve je naopacke,nama sve smeta!Meteorolozi izgleda tek kad padne znaju kakvo ce vreme biti,niko nista neradi dok kisa nepadne.Svaka kanalizacija je zacepljena,niko nece da cisti i odradi posao do kraja.Poslovi su podeljeni na 100 preduzeca(podizvodjaca),kanalizacija recimo u Valjevu uopste nepostoji na duploj traci.Kad padne i mala kisica treba camac!Radimo sve od danas do sutra!!

  • Dekika

    23. jun 2018 | 12:05

    Sta bre on objasnjava? Pa oni ne znaju za sutra sta ce da bude a ne neki duzi period!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA