Nastavnici i direktori snosiće posledice zbog ekskurzije u Španiju: Šarčević najavio smenu u Devetoj beogradskoj gimanziji

Šarčević je rekao da su za putovanje dece u Španiju odgovorni nastavnici i pasivni direktori koji će morati da odgovaraju za to. Direktor Devete beogradske gimnazije neće biti ni ovaj što je bio do sada, ni novoizabrani, a biće smenjen i pomoćnik direktora, kako je najavio ministar

  • 11

Ministar prosvete, Mladen Šarčević rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da se direktor Devete beogradske gimnazije pravio da ništa ne zna o ekskurziji u Španiji.

Profesorka dogovarala ekskurziju na kućnoj žurci: Debelo će odgovarati svi koji su odgovorni za propust u Španiji

- Onog dana kada smo obavešteni šta se desilo, pozvali smo ljude iz škole i javila se pomoćnica direktora, a sada nema ni nje. Direktor se pravio da ništa ne zna, a ispostavilo se da je mnogo više. Imamo i situaciju da se novoizabrani direktor sa suprugom uputio na putovanje - rekao je ministar Šarčević za RTS.

Napominje da pored ekskurzija i rekreativnih nastava postoje i drugi vidovi putovanja učenika koji moraju da prođu savet roditelja.

Šarčević je najavio smenu direktora i njegovih pomoćnika u Devetoj beogradskoj gimnaziji; Foto-ilustracija: Tanjug/Filip Krainčanić, Profimedia/Alamy

- Problem je bila bezbednost dece, ne zna se kakvim su autobusima išli, da li je bilo lekara - napomenuo je tokom gostovanja ministar.

Kaže da su se ovakvi vidovi putovanja organizovali godinama i da to svakako nije normalno.

-Za putovanje dece u Španiju odgovorni su nastavnici i pasivni direktori koji će morati da odgovaraju za to. Direktor Devete beogradske gimnazije neće biti ni ovaj što je bio do sada, ni novoizabrani, a biće smenjen i pomoćnik direktora - poručio je na RTS-u Šarčević i dodao da u 99 odsto slučajeva putovanje učenika ne može da se organizuje bez znanja direktora.

Za putovanje dece u Španiju odgovorni su nastavnici i pasivni direktori koji će morati da odgovaraju za to, kako je izjavio Šarčević; Foto: Pixabay.com

Govoreći o najavljenom zapošljavanju novih 155 psihologa, logopeda, pedagoga, Šarčević je rekao da je dizajniran nov model zarad kvaliteta obrazovanja.

- Nama su psiholozi potrebni kao glavni resursi i ovo je pitanje organizacije sistema. Viška u školama normalno da ima i to su uglavnom radnici koji mogu da rade u drugim sektorima - kazao je za RTS ministar.

Kaže da su do 1. septembra škole obavezne da naprave kalkulacije.

- Ovde je neravnomerno napravljen pravilnik koji je i napravio pometnju. Imamo sigurno preko 12 odsto raznih viškova stečenih manipulacijama direktora - objasnio je ministar u obraćanju RTS-u.

Dodaje da je završena obnova 99 škola i da se radi u još 26.

- Postoji još desetine objekata koji se rade od sredstava lokalnih samouprava i drugih donacija i radovi idu odlično - zaključio je u tom razgovoru Šarčević.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    25. jul 2018 | 13:28

    mislim da bi I ti trebao da das odkaz ministre

  • Srbin

    25. jul 2018 | 13:30

    O cemu vi pricate gospodine ministre, pojma vi nemate. Krive su agencije a ne nastavnici, pa danas vam sve ide preko javnih nabavki. Agencije obecaju jedno a rade drugo. Vi kao ministar bi ste trebali biti dobro obavesteni sta se radi ali izgleda da niste. Direktori su krivi za neke druge stvari ali za ovo ne.

  • Dusanka

    25. jul 2018 | 14:53

    Od kako je on ministar ,opšti haos po školama .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA