≫ 

Američka blogerka oduševljena Srbijom, a ovaj grad ju je oborio s nogu! Možete li da pretpostavite koje mesto je nazvala srpskim San Franciskom?

Uz reči hvale imala je važnu i dobronamernu poruku

  • 5

Američka blogerka snimila je obilazak srpskog grada koji je zacrtala kao obavezan na svojoj turistikoj listi želja - Užice. U sedam minuta videa objasnila je zašto je mesto u dolini Đetinje pravi biser naše zemlje, šta zamera i zašto ga je uporedila sa San Franciskom.

- Ako se pitate zašto sam nazvala ovaj video "San Francisko Srbije" ovo je razlog: sve ulice su vrlo strme - objasnila je zadihana Nvando, koja se na društvenim mrežama potpisuje kao "The Amerikanka", a na naše podneblje došla je početkom ove godine.

Jagodinka slavila 18. rođendan, a torta joj je bila anđeo od 2 i po metra u zlatnoj haljini sa njenim likom: Neki kažu da je kul, drugi da je kič (VIDEO)

Prošetala se gradom, oduševljena glavnim trgom, "brutalnom" arhitekturom hotela Jugoslavija, mnogobrojnim venčanjima.

- Zabavna činjenica je da Tito i ja delimo isti dan rođenja. Uverena da sam bila Tito u prethodnom životu i da sam njegova reinkarnacija. Možda sam zato opsednuta Balkanom -  kaže ona.

Kada se obrela u srednjovekovnoj tvrđavi tek tada se našla odušvljena pa u pravoj neverici.

Ovo mesto je nestvarno. Zvučim kao psiho, ali prošlo je mnogo od kada sam bila na ovako dobroj tvrđavi, a pritom je besplatna, za razliku od mnogih drugih na kojim sam platila ulaz - zaključila je.

 
I am so in love with Užice! In my opinion, it could be the Mostar or Kotor of Serbia. If Serbia just invested in this place and marketed it, it could be a huge tourism draw for the country as it has everything tourists want in a Balkan destination: a beautiful fortress on top of a mountain, amazing views, a canyon, an epic waterfall, it’s in the mountains and it’s so close to the Bosnian border. It’s in the perfect location for people traveling through the western Balkans. They could easily get to Užice from Bosnia on a day trip. I just don’t understand why more isn’t being invested into this place. I learned that during Yugoslavia days, Užice was called Titovo Užice and received more investment as it was one of Tito’s towns. Why stop? So much potential. Wisen up Serbia tourism department! __________ __________ #myserbia #mojasrbija #slikesrbije #srbijainstagram @serbiatourism @srbija_u_slikama #srbija_u_slikama #srbijauslikama #instagramsrbija #srbija #serbia #balkan #yugoslavia #vscobalkan #natgeobalkan #balkanvibe #discoverbalkania #balkans #balkanstravel #travelingthebalkans #balkan #yugoslavia #vscobalkan #uzice #titovouziceA post shared by Nwando E. (@theamerikanka) on

Obilazeći prirodne lepote i sve više nije mogla da poveruje da sve ne košta ama baš ništa.

- Ovo bi trebalo da bude grad, u koji se ulaže novac u promociju. Bio bi zvezda srpskog turizma, takmac sa Mostarom i Dubrovnikom. Planine, reke, tvrđava...

U vreme Jugoslavije mnogo je investirano u njega, a zašto je to prestalo? Šansa koja propada - ponavljala je svoju poruku.

VIDEO: Prelepu voditeljku vremenske prognoze ostavio dečko zbog video igrica

(m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    3. avgust 2018 | 21:41

    Beži iz Užica, inače 👉👌

  • Renata

    3. avgust 2018 | 22:32

    Svuda je lepo da se navrati ali ne i da se ostane. Zivela sam u Uzicu s prekidima trideset godina i nimalo me ne muci nostalgija od kad sam ga napustila. Ja bih ga nazvala slepo crevo a ne San Francisco.

  • Vukac

    3. avgust 2018 | 22:21

    Prije ce bit da je nju neki uzicanin odusevio 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA