"Doneo mi je ogromnu veru": Aleksandar Gajšek sa velikim bolom govori o odlasku Vladete Jerotića

Vladeta Jerotić, stalni gost emisije "Agape" preminuo je jutros u 6.20 sati

  • 7

Aleksandar Gajšek, voditelj čuvenog serijala "Agape", u kojem je profesor Vladeta Jerotić bio stalni gost, ispričao je za Telegraf o tome kakav je gubitak odlaskom Jerotića doživeo on, ali i naše društvo.

Ovako je govorio veliki Vladeta Jerotić: Ako ste usamljeni, to je zbog toga što ste sami sebe izolovali

Sa velikim bolom odgovorio je na naš poziv.

- Mogu slobodno da kažem da smo imali čoveka toliko širokog obrazovanja, toliko prosvetiteljskog nadahnuća, želje da svoju mudrost podeli sa ljudima kako na tribinama tako i na promociji knjiga, da ga zato stavljam u red najvećih srpskih prosvetitelja - kazao je Gajšek.

Printskrin: Youtube/Телевизија Храм

To je, za njega, i veliki lični gubitak, budući da je Jerotić bio njegov stalni gost u emisiji više od čitave decenje.

- Što se mene lično tiče, on je najznačajnija ličnost u mom životu, jer to što je učinio za kreiranje serijala Agape je neprocenljivo. A meni je doneo ogromnu veru - rekao je Gajšek.

Serijal "Agape" počeo je da se emituje u oktobru 2006. godine ekskluzivnim intervjuom s patrijarhom Pavlom, a potom se nastavio sa stalnim gostom, akademikom Vladetom Jerotićem.

- Globalna tema je "Savremeno društvo i religija", a podteme su bile smisao, vera, brak, porodica, vaspitanje, mediji, ljubav, narkomanija, samoubistvo, vera i bolest, vera i nacija, žena i muškarac, snovi, život i smrt, magija i mistika, stvaralaštvo... Želja nam je da pokažemo da hrišćanstvo nije zastarelo i da i te kako može pomoći modernom čoveku koji prati od krize identiteta da pronađe smisao i istinu. Emisija nije posvećena samo visokoobrazovanim ljudima već svakome ko je zainteresovan da postavi sebi osnovna filozofska, religiozna i egzistencijalna pitanja: ko sam ja, šta je smisao mog života, kuda idem... - navodi se na internet stranici Studija B.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevaaan

    4. septembar 2018 | 11:13

    Produhovljen, radoznao, uvek spreman na savet, pravi primer hrišćanina uz ogromno saznanje i iskustvo. Imali smo sreću da ga imamo, kada će se pojaviti sličan njemu, Bog sveti zna. Nastavite profesore put ka oboženju, a i Aleksandru Gajšeku hvala na dosadašnjem trudu koji ulaže kako bi nas male ljude obogatio i nadogradio. Nadam se da ce tako i nastaviti, mada više ništa neće biti isto. Hvala profesore što ste postojali....

  • Svetlana

    4. septembar 2018 | 10:47

    Skoro svaku epizodu sam odslusala, narocito sa profesorom Jeroticem. Riznica znanja ,mudrosti i duha. Divni prof.Jerotic, hvala mu za sve jer je bio ogromna i inspiracija i pokretacka snaga.

  • Ateista senior

    4. septembar 2018 | 12:04

    Veliki doprinos religiji i razumem njegovu nauku sa jakom verom u Boga,a šta li je rekao za nas Ateiste voleo bih da znam,u koju rupu nas stavio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA