Deci koja su sama napravila igralište Košarkaški savez doneo poklone: Nikada pre nam niko nije ništa poklonio

"Trudićemo  se da ih čuvamo i da nam što duže traju, a možda organizujemo i mali turnir u majicama", kažu deca

  • 2

Nakon pisanja Telegrafa o deci iz Prokuplja koja sama uređuju svoje improvizovano igralište, Košarkaški savez Srbije rešio je da ih obraduje poklonima. Svako dete koje je učestvovalo u akciji dobilo je majicu, a poklon je sadržao i tri lopte.

Prvo iznenađena, nakon toga deca nisu krila oduševljenje zbog onoga što su dobili.

Bravo, klinci! Od ove dece iz Prokuplja treba svi da učimo. Sami čiste svoje igralište, farbaju koš i golove, kose travu i u tome uživaju (FOTO) (VIDEO)

- Nikada nam niko nije ništa poklonio. Lopte smo već odlučili kod koga će da budu. Prvo ćemo koristiti jednu, pa kad se pohaba, ili izbuši, drugu, pa treću. Trudićemo  se da ih čuvamo i da nam što duže traju, a možda organizujemo i mali turnir u majicama- kazao nam je Andrija Janićijević.

Deca su sama sređivala igralište, Foto: Telegraf

I tako su ovo popodne svi na sat ostavili domaće zadatke i opet se okupili kraj igrališta koje su nedavno sami čistili. Upakovan paket predao im je novinar Telegrafa, a dok su ga otvarali, male pametne glavice upinjale su se da što pre vide šta ima unutra.

Došli su i roditelji i potvrdili da ovaj znak pažnje mnogo znači.

- Stvarno je velika stvar ovaj gest. Oni su u školi od drugarice saznali da ih čeka poklon i ja ne znam kako su dočekali dogovoreno vreme- kazao je Ivica Ilić otac dva dečaka koji su deo ove grupe mališana koja je privukla pažnju svojim gestom.

Deca su dobia poklone od Košarkaškog saveza, Foto: Telegraf

Obećali su nam da će sada još bolje čuvati svoj prostor, a roditeljima je ovo, kako su nam priznali, bilo podstrek da im možda malo pomognu!

Već godinama deca prokupačkih ulica Garićska, Braće Stojanović i Liparske koriste improvizovano igralište, odnosno kraj Garićske ulice kao igralište. Tu su postavljena dva gola i jedan koš. Kako posebno leti najviše vremena ovde provode, nedavno su kosili travu oko koša, čistili asfalt metlom i sve uredili, a u tom poslu su učestvovali svi, svako koliko je i šta mogao da uradi.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.Mr.

    7. septembar 2018 | 09:42

    Zasto se zavez bruka?? Imaju sigurno dovoljno novca da deci poklone novu tablu i kos..i mnogo toga sto im fali. Imaju oni majice kod kuce...

  • Asdf

    7. septembar 2018 | 09:01

    Pretrgli su se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA