Bravo, klinci! Od ove dece iz Prokuplja treba svi da učimo. Sami čiste svoje igralište, farbaju koš i golove, kose travu i u tome uživaju (FOTO) (VIDEO)

I u ovom radu učestvuju i devojčice i dečaci, svako prema svojim mogućnostima

  • 11

Kada im dosade igre, onda mališani ulica Braće Stojanovića, Garićske i jednim delom Liparske u Prokuplјu uzmu motike, kolica, pa čiste prostor na kojem je improvizovano igralište. Kako kažu, stalo im je da bude čisto, jer tu provode najviše vremena, barem tokom raspusta. Tako su i sada prvo pokosili travu zahvalјujući starijem drugaru Petru Iliću, koji je to obavio umesto njih, a onda su krenuli u sakuplјanju otpada od kosidbe i čišćenje samog prostora.

- Ne bacamo smeće, ali znate naiđe automobil, prašina, pa mora nekada da se počisti. Kako su nam koš i golovi već odavno ofarbani i boja je izbledela, sakupićemo novac i kupujemo farbu da obnovimo boju. Lepo je i zabavno i ovo čišćenje, jer svi zajedno radimo - ponosan na rad kaže mali Andrija Janićijević.

Srpski genijalci o kojima će pričati ceo svet: Ova deca su osmislila bojler koji radi "na prazno" - stvara i koristi sopstvenu energiju (FOTO)

Deco svaka čast! Foto: Telegraf

I u ovom radu učestvuju i devojčice i dečaci, svako prema svojim mogućnostima.

- Juče kada smo se igrali primetili smo da je trava porasla. Neko je rekao da je vreme da očistimo i dogovorili smo se da danas to uradimo umesto da se igramo - dodaje njegov drug Ilija Ilić.

I tako je za dva sata sve bilo gotovo, a deca su se vratila igri.

Deca čiste svoje igralište, kose travu i uživaju Foto: Telegraf

Ovo improvizovano igralište koje je u Garićskoj ulici svi koriste. Ono zauzima poslednje metre ove ulice i mesto je okuplјanja mališana. Odavno su stanovnici napravili golove i koš, a da nije dece koja održavaju ovaj prostor, verovatno bi davno propalo.

Ovako svake nove generacije koje dolaze prvo nauče da treba da održavaju prostor, pa onda i da uživaju u ovom kutku koji je samo za njih. I za divno čudo, nikom ne smeta galama i dečji smeh, a i oni poštuju vreme, te do 21 čas su na ovom mestu, onda svako svojoj kući.

VIDEO: San svakog roditelja: Ovaj dečak najviše voli da pere sudove!

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA