Maju nazivaju ku*vom jer je igrala na vašaru, a njoj je životni san da uđe u Parove: Posetili smo je u kafani u Šapcu (FOTO) (VIDEO)

Dočekala nas je sa osmehom, primetnom tremom i ajncerom u ruci

  • 12

Maja Đurkić (30) je do pre nekoliko dana bila samo Šapčanka za koju su znali porodica i prijatelji. Nije se isticala ni po čemu. Radila je u kafani kao konobarica, živela i borila se. Sve dok nije dobila ponudu da se skine u donji veš i zaigra ispod šatora na šabačkom vašaru. Sve se od tog trenutka menja. Maja prestaje biti obična devojka, a postaje omiljena tema za tračarenje i komentarisanje. "Prostitutka" i "ku*va" su samo neki od izraza koji su se vezali uz nju.

Fama se još nije slegla, a mi smo je posetili u njenom rodnom Šapcu, na radnom mestu - u kafani. Otvorila nam je vrata nasmejano, ali pod vidnom tremom.

Pljuvali su je i pričali da je ku*va sa vašara: Našli smo je u kafani, završila je dva fakulteta, otac joj je umro, a majka je tera iz kuće (VIDEO)

- Izvolite, uđite - poziva nas i pita da li ima minut-dva da se izbori sa tremom. Ne liči mi to na onu devojku koju je cela Srbija ismejala zbog nastupa pod šatorom.

Dok kuva kafu, počinje otvoreno priču o svemu:

Na radnom mestu, u šabačkoj kafani/ Foto: Telegraf.rs

- Kad ustanem ujutru, niko mi neće dati doručak ako ga ja ne zaradim. A to igranje pod šatorom je jako naporan posao, bukvalno krv i znoj... krvav hleb - iskrena je.

U telefonskom razgovoru koji smo vodile pre dva dana, rekla mi je da je oko nje haos i da ona mora da radi, jer život diktira neki svoj tempo. Sada mi je to malo bliže objasnila.

- Otac mi je umro pre nekoliko godina, brat je doživeo tešku povredu glave, majka me izbacuje iz kuće, a ja moram da radim. Niko me ne pita da li to želim ili ne. Šta mi vredi i što sam završila agromendžment na Poljoprivrednom fakultetu i finansije na menadžmentu kad mi je život bio lep samo dok sam studirala. Tad sam još i imala neke iluzije o budućnosti, a onda te pokosi surova realnost - priča mi dok drži ajncer u rukama.

Kafana u kojoj Maja radi/ Foto: Telegraf.rs

- Da li sam tako zamišljala svoj život? Naravno da ne. Kada sam počela da radim u kafani, nisam znala ni pivo da otvorim, a kada su mi ponudili da igram tu noć pod šatorom, nisam znala ni šta da obučem, a nisam ni imala nešto što bi išlo uz taj posao - priseća se.

- Ne znam zašto je to ljudima toliko upalo u oči. Toliko devojaka igra po klubovima, vašarima, a samo sam ja ispala grbava.

Vlasnica kafane u kojoj Maja radi, Gordana Vujić, kaže da bolju radnicu od nje ne bi mogla poželeti.

Maja i Grodana/ Foto: Telegraf

- Kada je ona na smeni, ja isključim telefon i legnem da spavam mirno, bez razmišljanja. Ne moram da brinem da će se nešto desiti, ili da će biti manjka. Ona ovu kafanu čuva kao da je njena - iskrena je Gordana.

Maja mora da radi i zato krećemo iz kafane. Pre nego što zatvorim vrata za sobom, pitam je koji je njen san.

- Volela bih da uđem u "Parove".

Reportažu iz kafane u kojoj Maja radi pogledajte u videu na početku teksta.

Zbog ovog snimka svi su se okomili na Maju.

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA