≫ 

Stravično vršnjačko nasilje u Bačkoj Topoli: Dečaka tukli sve dok ga nisu izuli iz cipela, od bolova hteo da povraća

Od šestorice napasnika, samo protiv dvojice mladića će biti podneta prekršajna prijava

  • 9

Gregor Draškić (12) iz Bačke Topole pre devet godina ostao je bez oca, nedavno i bez bake, njegova majka je doskoro bila nepokretna u invalidskim kolicima, njegov mlađi brat Adrijan ima Daunov sindrom, a sestra Viktorija bila je izložena napadu pedofila...

Ovo je priča o dečaku koji se, pored brojnih teškoća koje život nameće, bori i sa brutalnim vršnjačkim nasiljem.

Nasilje je počelo kad je Gregor krenuo u školu, a posle maltretiranja koje je doživeo izgubio je svaku želju da ide u školu. Deca su ga vređala i maltretirala jer nije imao mobilni telefon, zbog čega je iz novina isekao sliku mobilnog telefona i zalepio je na karton, tako ga noseći u džepu. Na odmore nije išao jer je znao šta ga čeka napolju.

Gregora su prebacili u drugu školu "Čaki Lajoš" misleći da će problemi nestati, ali nažalost, oni su postajali sve ozbiljniji. Tokom svih ovih godina, škola se nije ozbiljno pozabavila prijavama nasilja.

Kulminiralo je u martu 2018. godine kada je Gregor pretučen pred mlađom sestrom, koja je u suzama zvala majku "jer batu tuku na igralištu".

Dečaci su ga tada tukli rukama i nogama, pa i o glavi, sve dok ga nisu izuli iz patika. Slučaj je prijavljen policiji, a njegova sestra dala je iskaz u svojstvu svedoka.

- Gregor je bio u parku sa sestrom i iz čista mira, šestoro dečaka je nasrnulo na njih. Ćerka je uspela da im pobegne, otrčala je do obližnje prodavnice kako bi me pozvala i javila da batu tuku. Gregoru su ustanovljeni hematom na potkolenici, crvenilo, nekoliko otoka, a lekar je ustanovio i da je Gregor pretrpeo stres, kao i da ima bolove i nagon za povraćanjem - ispričala je majka Dejana Draškić.

Nažalost, ni tu ne prestaju muke mališana. Samo mesec dana nakon brutalnog prebijanja, jedan od nasilnika mu je uputio jezive pretnje: "Nakon suda ti više nećeš biti živa!"

- Bojim se za Gregorovu bezbednost baš zbog toga što je odluka od januara meseca Višeg javnog tužilaštva Subotice takva kakva jeste. Naime, samo protiv dvojice mladića će biti podneta prekršajna prijava, jer kažu da se nisu stekli elementi krivičnog dela nasilničkog ponašanja. Strah me da mu opet nešto ne urade, sad su im odrešene ruke - priča Dejana.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R R

    5. mart 2019 | 08:54

    Ovako nesto moze samo u Srbiji i nigde vise. Decu nasilnike oduzeti riditeljima a roditeljima suditi, tako se to radi u civilizovanom svetu a ovde neciji sinivi ne odgovaraju i ocigledno za njih zakon ne vazi. Ovo je bruka za Drzavu i tteba da se stide i plase Boga svi zaposleni u institucijama koji potmomazu da deca huligani prodju nekaznjeno.

  • Sanja

    5. mart 2019 | 09:02

    Slucaj ponovo uzeti u razmatranje i kazniti celu grupu.Decaku pomoci na svaki nacin.Napisite imena javno roditelja i tih nasilnika i njihove fotografije.Zrtva ne treba da ima ime u novinama nego da vidimo imena i znamo ko su nasilnici medju nama i hocemo objavu njihove kazne i javno izvinjenje sramnih roditelja.Roditelji nasilnika treba sad da objave kako su ovom decaku pomogli to bi im trebalo zadati kao jedan vid popravljanja .Dokle bre vise?

  • Jaca

    5. mart 2019 | 09:05

    Verovatno su mame i tate ponosne na svoju decu nasilnike jer nebi bili to da ih roditelji nisu takve napravili.Prica o zlom stafordu i njegovoj genetici treba se i ovde uzeti u obzir jer genetika je ono sto odredjuje zivo bice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA