Džihadisti se prerušavaju u našminkane žene sa hidžabima i beže: Promakla im je jedna "sitnica" i odmah su ih uhapsili (FOTO)

Odeven kao žena, islamista je pokušao da pobegne i nije štedeo puder, karmin i maskaru

  • 8
Foto: Twitter

Neki borci Islamske države pokušavaju da pobegnu iz Mosula prerušeni u žensku odeću, a fotografije koje su napravili irački vojnici prilikom njihovog hapšenja pokazuju džihadiste sa hidžabima i nikabima, nakarminisnih usana, sa lažnim mladežima.

Interpol objavio listu 173 osumnjičenih samoubica Islamske države. Imaju jezivu misiju u Evropi!

Jedan džihadista se prerušio u ženu kako bi pobegao iz Mosula, ali je uhvaćen jer se nije obrijao.

Odeven kao žena, islamista je pokušao da pobegne i nije štedeo puder, karmin i maskaru. Ali, odali su ga neobrijani brkovi i brada.

Nekoliko stotina boraca Islamske države došlo je pre tri godine u Mosul, nakon poraza iračke vojske, uspostavilo vladavinu terora i proglasilo kalifat na iračkoj i sirijskoj teritoriji.

Foto: Twitter

Od početka napada na Mosul, u oktobru prošle godine, taj drugi najveći irački grad napustilo je više od milion ljudi, a oko 820.000 i dalje je u izbeglištvu.

Vrhovni ajatolah Ali el Sistani, glavni šiitski klerik u zemlji, u prvom verskom obredu nakon oslobađanja Mosula pozvao je Iračane da izbegavaju nasilje.

Naime, u medijima se pojavio video-snimak koji prikazuje vojnike kako ubijaju militante uhvaćene u Mosulu, navode analitički protali.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA