Skandal trese Rumunsku pravoslavnu crkvu: Sveštenik pokušao da nagovori tinejdžera na seks

Tužilaštvo je otvorilo istragu o pokušaju seksualnog iskorišćavanja mladića (17), nakon što se pojavio 22-minutni audio-snimak na kome sveštenik pokušava da ubedi mladića da ima sa njim seksualne odnose i da dovede još nekoga, u zamenu za novac

  • 6
Pravoslavni sveštenik, pop, pravoslavlje, krst Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Rumunska pravoslavna crkva raspopila je sveštenika koji je osumnjičen da je pokušao da privoli tinejdžera na seksualne odnose sa njim.

Sveštenik ju je silovao 5 godina, pa je jedne noći sakrila nož ispod jastuka i sačekala pravi momenat da mu ODSEČE PENIS!

Sveštenik nije želeo da pričesti bolesno dete, a onda je majci Slavici uputio strašne reči: Žali se kome god hoćeš, ne može mi niko ništa!

Oliviju Botoi, portparol parohije Alba Julija, rekao je danas da je Kristijan Pomohači suspendovan jer je svojim ponašanjem negativno uticao na ugled Rumunske pravoslavne crkve.

Tužilaštvo je otvorilo istragu o pokušaju seksualnog iskorišćavanja mladića (17), nakon što se pojavio 22-minutni audio-snimak na kome sveštenik pokušava da ubedi mladića da ima sa njim seksualne odnose i da dovede još nekoga, u zamenu za novac.

Pomohači je suspendovan sa dužnosti u junu. Portparol Crkve Vasile Banesku rekao je ranije da je Pomohači tražio bolovanje.

Više od 85 odsto Rumuna su pravoslavni hrišćani.

Pomohači je parohijski sveštenik u selu Mosuni, u oblasti Mures. Poznat je i kao pevač rumunske narodne muzike.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA