Sveštenik nije želeo da pričesti bolesno dete, a onda je majci Slavici uputio strašne reči: Žali se kome god hoćeš, ne može mi niko ništa!

Adama Kadića, krstio je biskup, ali prvu pričest, tvrdi njegova majka, neće moći da primi jer ga sveštenik ne želi u crkvi zato što je drugačiji, odnosno zato što boluje od Daunovog sindroma

  • 81

Sveštenik iz Gradišta kraj Županje u Hrvatskoj ne dopušta deci koja su ometena u razvoju da prime sakrament prve pričesti na oltaru sa drugom decom.

I PAPA JE GREŠNIK: Priznao tajne iz privatnog života koje su zabranjene za sveštenike!

Adama Kadića, krstio je biskup, ali prvu pričest, tvrdi njegova majka, neće moći da primi jer ga sveštenik ne želi u crkvi zato što je drugačiji, odnosno zato što boluje od Daunovog sindroma.

- Šta će Adam gore, on ionako ništa ne zna. On je bolestan i ne može da bude tamo - izjavila je ogorčena Slavica Kadić, Adamova majka za RTL.

Kad se i usudila da pita zbog čega je to tako, od sveštenika je dobila bezobrazan odgovor.

- Možeš se žaliti kome god hoćeš, pisati molbe i tužbe, ja ću uraditi kako sam zacrtao. I ne može mi niko ništa. Doviđenja, laku noć - prepričava Slavica šta joj je rekao sveštenik.

Majka je posle svega pisala dekanu i nadbiskupu, koji joj je odgovorio kako žali zbog neprijatnosti i obećao da će razgovarati sa župnikom, ali je "u godinama kada nije moguće savijanje grana, nego se grane pod pritiskom lome".

Slučaj je komentarisala i pravobraniteljka za decu.

- Bilo koja vrsta diskriminacije, a pogotovo ako dolazi od Crkve, nedopustiva je i tužna - smatra Ivana Milas Klarić.

Prozvani sveštenik nije hteo da daje izjavu za RTL televiziju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Izvor: RTL)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarma

    30. april 2017 | 08:53

    Popovi lopovi

  • Суд

    30. april 2017 | 08:49

    Мајко.Моли се Богу.Не требају нам грешници већи од нас да нас заступају.Свештеници и онако су ту само да узму паре и раде шта хоће.Највећа превара света.

  • Srboljub

    30. april 2017 | 09:54

    Počemu to sveštenik može da odluči ko je božje stvorenje? Tog sveštenika koji služi djavolu raščiniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA